2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Körhinta 19:10

Belföld

Pikó András megfélemlíthette kollégáját

Botrányba fulladt Józsefváros képviselőtestületi ülése, egymásnak ugrott a baloldal, míg a Fidesz-KDNP-s képviselők kivonultak.

  • Pikó András megfélemlíthette kollégáját

Finoman is meleg volt a pite a baloldal vezette Józsefváros legutóbbi ülésén, miután Pikó András baloldali polgármester elkaszálta a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány kérelmét. A fideszes képviselők kivonultak a teremből, ezt követően a baloldal csúnyán egymásnak feszült. Veres Gábor a Józsefváros Jövőjéért (MSZP-DK) frakcióvezetője szerint Pikó gyakran zsarolta az alpolgármester asszonyt és a frakciót...

 

 A speciális gyerekotthon létrehozása kezdeményezésének előterjesztését a Fidesz-KDNP képviselői nyújtották be a testületi ülésre, de mint a helyszínen kiderült, a hivatal – Pikó és az aljegyzője – ellehetetlenítette, hogy megtárgyalhassák a gyermekek támogatásának ügyét. A Fidesz-KDNP képviselői tiltakozásul kivonultak az ülésről. A következő "bomba" csak ezután robbant, ugyanis durván összeugrott a baloldal.

Szilágyi Demeter fideszes képviselő szerint Pikóék a pénzt választják a gyerekek érdekei helyett.

Pikó Andrásék valószínűleg már régen odaígérték az alapítvány által kért értékes ingatlant, ahol Varga Gábor alapító megálmodta a sérült gyerekek otthonát. Nem fogom hagyni, hogy a baloldali pénzérdekek felülírják a sérült gyerekek érdekeit, körömszakadtáig fogok azért küzdeni, hogy ez az otthon létre tudjon jönni!

–mondta Szilágyi Demeter, miután elhagyta az üléstermet.

A baloldali bili is kiborult, Veres Gábor, a Józsefváros Jövőjéért (MSZP-DK) frakcióvezetője ugyanis nekiment a szintén baloldali Pikónak.

A polgármester írásban és szóban is felszólította  Szili-Darók Ildikót, hogy amennyiben az MSZP-s alpolgármester nem úgy szavaz a testületi ülésen, ahogy azt a polgármester elvárja, akkor megfosztja őt jogköreitől, ennek következtében illetménye visszaesik és egzisztenciálisan összeomlik 

– fejtette ki a Józsefváros Jövőjéért frakció vezetője. Hozzátéve, hogy nem ez az első eset, hogy Pikó zsarolja a frakciója tagjait, mert nem hajlandók mindenben vakon követni a polgármestert. A Józsefváros Jövőjéért frakció emellett azzal a gyakorlattal sem értett egyet, hogy a polgármester és a Momentum kihagyták őket a kerület éves költségvetésének tervezéséből, ami miatt ők módosításokat nyújtottak volna be. Ám Veres Gábor szerint Pikó ebben is megzsarolta a szocialistákat. 

Többször előfordult – legutóbb kedden– egy általa összehívott megbeszélésen, hogy bejelentette: ha nem vonjuk vissza a költségvetési bizottságnak tett javaslatainkat az ő hatásköreit illetően, illetve nem szavazzuk meg a költségvetést, annak viselnünk kell súlyos politikai következményeit

–  mondta a baloldali politikus. 

Az MSZP hadat üzent Pikónak

A szocialista politikus belengette, hogy amennyiben kihagyják őket a döntések előkészítéséből, nem fogják biztosítani a többséget az előterjesztésekhez. Továbbá azt is kijelentette – a pártok közötti egyeztetésektől függetlenül - az MSZP országos elnökség támogatásával mindhárom egyéni körzetben győztes képviselőjelöltjük bizonyosan újraindul a 2024-es választáson. Ez azért is érdekes, mert Pikó korábban arról nyilatkozott: szeretné, ha civil, valamint más mozgalmak jelöltjei is indulnának, ami azt jelenti, hogy vélhetően a regnáló baloldali képviselők is kaphatnak ellenfeleket a saját politikai szövetségeseiktől. 

Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Az aktuális adásban az 1955-ben bemutatott, Fábri Zoltán rendezte Körhinta című romantikus drámáról beszélgettünk Zs. Vincze Zsuzsa koreográfussal és Szűcs Nelli színművésszel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!