2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Petró Ferenc: Támadást indítottak a fideszes képviselők ellen

Feloszlatta magát az ásotthalmi önkormányzat. A Csongrád megyei település képviselőinek többsége leszavazta a polgármestert, aki politikai támadásnak tartja a döntést. Szerinte ugyanis februárban az összes képviselő megszavazta a költségvetést, így tudniuk kellett a település 125 millió forintos tartozásáról is.

A héttagú ásotthalmi önkormányzat négy képviselője azért döntött a feloszlatás mellett, mert állításuk szerint már régóta nem kaptak semmilyen információt a települést érintő ügyekről, és nem tekinthettek bele az iratokba sem. Szerintük a polgármester tisztogatásba kezdett, az elbocsátások pedig tovább növelték az önkormányzat költségvetésének eddig is tetemes hiányát.

„A kialakult pénzügyi helyzet vonatkozásában vagy az elmúlt időszak személyi változásai kapcsán próbáltunk informálódni. A kommunikáció három mondatra szűkíthető: nincs rá joga a képviselőnek, törvénytelen, amit kér meg amit csinál, egyébként meg hatáskörmegvonást akarunk ezzel, hogyha mi bármilyen személyi ügyekbe bele akarunk szólni” – mondta Németh Attila önkormányzati képviselő.


Petró Ferenc, aki 17 éve polgármester a településen, azt mondta, a testület feloszlatása csak politikai támadás. „Ők egy bizonyos politikai érdekcsoportot képviselnek, és most azt mondom, nyugodtan ki lehet mondani, hogy az országos politikában egy óriási támadást indítottak a fideszes képviselők ellen. Ezt hangsúlyozták, hogy én is a Fidesz színeiben indultam.”

A polgármester azt mondta, a képviselők is megszavazták februárban a költségvetést, és tudtak a település nehéz helyzetéről, 125 milliós tartozásáról. „Kérdéseik általában nagyon-nagyon ritkán fogalmazódtak meg, építő jellegű, olyan jellegű javaslatuk, amely a település érdekét előrevitte volna, szinte a kritikán kívül más nem volt. Költségvetés-készítési időszakban fogalmazódtak meg vélemények, de soha egyetlenegy szigorítási jellegű dolgot nem hajtott végre a képviselő-testület” – tette hozzá Petró Ferenc.

Az időközi választásra januárban kerülhet sor, több mint hárommillió forintba fog kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!