2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Péterffy Attilát támogatja Pécsen a jövő évi önkormányzati választásokon az MSZP

Másfél évvel a következő önkormányzati választások előtt az MSZP bejelentette: Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét fogja támogatni a voksoláson. A kormánypárt frakcióvezetője szerint Péterffynek így köszönik meg, hogy visszahozta bukott kádereiket a politikába.

  • Péterffy Attilát támogatja Pécsen a jövő évi önkormányzati választásokon az MSZP

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke pécsi útján jelentette be, hogy Péterffy Attila független polgármestert támogatják a jövő évi önkormányzati választáson. Ezt azután mondta, hogy Tóth Bertalannal, a párt parlamenti csoportjának vezetőjével látogatást tettek a városházán.

– Ahelyett, hogy cselekedne, mondjuk fejlesztéseket készítenének elő, vagy rendbe tennék a város gazdálkodását, Péterffy Attila inkább árulja magát. Hol a DK-nak, hol az MSZP-nek, hol az amerikai nagykövetnek. De úgy látom, a munkát ezzel próbálja pótolni: megpróbálja a pártokat maga mögé tudni – értékelte a polgármester munkáját Kővári János, az ÖPE-KDNP pécsi közgyűlési frakcióvezetője.

A kisebbik kormánypárt képviselője szerint a bejelentés csak az első lépése annak, hogy a baloldali pártok Péterffy mögé állnak, benne látják a legjobb embert Pécs vezetésére.

– Nyilván szüksége van komoly támogatókra, anyagi támogatókra, és itt nem az MSZP-re gondolok, hanem a DK-ra. Valószínűleg az MSZP csak előzetes bemelegítő kör, és később be fog jelentkezni a DK is, hogy támogatják a jelenlegi polgármesterünket, és akkor a teljes balliberális oldal már mögé állt a független vezetőnknek – tette hozzá Kamarás Péter.

A FIDESZ frakcióvezetője, Csizmadia Péter úgy látja, az 1 százalékos szocialisták így köszönik meg azt, hogy a magát függetlennek mondó polgármester 2019 óta folyamatosan visszahozta a politikába bukott embereit.

– Úgy tűnik, a Magyar Szocialista Párt olyan állapotban van, hogy mindenáron dörgölőzködni próbál Péterffy Attilához, aki pedig, látjuk, meghálálja ezt a bizalmat. Hiszen az eddigi ciklusban is gyakorlatilag a régi pécsi szocialista kádereket ültette minden kulcspozícióba, dacára annak, hogy szakmaiságot ígért – magyarázta a politikus.

– Pár hónapja a másik szocialista társelnök, Kunhalmi Ágnes Budapesten már beszélt arról, hogy Péterffy lesz a jelöltjük. Még jó hogy nincs több társelnöke az MSZP-nek – jegyezte meg Csizmadia Péter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!