2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Perújítás Hóman Bálin egykori miniszter ügyében

Történész szakértőt rendelt ki a Fővárosi Törvényszék Hóman Bálint perújítása ügyében. A volt vallásügyi és közoktatási minisztert a népbíróság háborús bűnök vádjával ítélte életfogytiglanra 1946-ban.

Gondatlansággal vádolták, mivel részt vett azon a kormányülésen, amely tudomásul vette a Szovjetunióval beállt hadiállapotot. Varga István ügyvéd emlékeztetett rá, hogy a kor törvényei szerint a hadüzenet a kormányzó jogköre volt. Hóman Bálint leszármazottjának jogi képviselője kitért arra is, hogy háborús bűntettet csak szándékosan lehet elkövetni, a világháború utáni vádban pedig gondatlanság szerepel.

„Mindenképpen történelmi nap a mai, hisz pontosan húsz esztendővel ezelőtt emeltem szót az Országgyűlésben, képviselőként, hogy jó lenne végre Hóman Bálint rehabilitációját elérni” – nyilatkozta Varga István, Harmath Kálmán jogi képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!