2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Pert nyert a magyar állammal szemben a bűnbánó maffiózó

Jogerősen pert nyert a bűnbánó maffiózó a magyar állammal szemben Strasbourgban. Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint a Robert Yugovics álnéven ismert férfi családtagjai közvetlen életveszélybe kerültek azzal, hogy a magyar hatóságok kitették őket a tanúvédelmi programból.

A Hír Televízió bűnügyi műsora 2011-ben több részes interjút közölt egy vajdasági származású kábítószer-kereskedővel. Valódi neve államtitok, a Riasztásnak Robert Yugovichként nyilatkozott. Ezen az álnéven írta meg önéletrajzi könyvét is. A rotterdami szerb maffia egyik vezetője volt, de egy üzleti viszály után kiszállt. Családjával együtt Magyarországra szökött, és az enyhébb büntetés reményében feladta társait. Állítása szerint azonban a hatóságok átverték.

Yugovich családját kitették a tanúvédelmi programból. A hatóságok szerint a férfi megszegte a szabályokat, amikor beszerzett a börtönben egy mobilinternetes laptopot. A bűnbánó maffiózó a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult. A pert másodfokon is megnyerték az állammal szemben. A védő szerint Yogovich megszolgálta a családtagjainak járó védelmet.

Palotai Dániel ügyvéd szerint a magyar tanúvédelmi szabályozás rossz, Robert Yugovich esete nem egyedi, ezért az ügyet a Hágai Nemzetközi Bíróság elé viszik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Az egymilliárd eurós kínai hitellel a központi költségvetés devizaadósságának aránya megközelítette a kormány által deklarált 30 százalékos maximum célszintet.
Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

A mediterrán állam partjainál összeszedett bevándorlókat augusztustól az Albániával kötött egyezmény szerint őrzött táborokba szállítják. A Hír TV által megkérdezett olasz kormánypárti képviselők szerint a cél továbbra is az, hogy véget vessenek az Európát sújtó migrációnak. Ugyanakkor arra emlékeztetnek: ha nem fogadják be az érkezőket, Brüsszel megbünteti őket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!