2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Belföld

Perben áll az A-Hír Zrt.-vel Őrsi Gergely + videó

Megdöbbentő válaszokat kapott a Magyar Nemzet a fővárosi képviselőktől Lánchíd-ügyben, a szerdai közgyűlésen. Horváth Csaba nem tudja, hogy többe vagy kevesebbe került a híd felújítása, Őrsi Gergely szocialista polgármester perben áll a felújítást lebonyolító A-Híd Zrt.-vel, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes pedig elárulta, hogy Karácsony Gergely az újságból követi az eseményeket.

  • Perben áll az A-Hír Zrt.-vel Őrsi Gergely + videó

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne újabb fejlemény a Lánchíd-botrányban. A Lánchíd és Vig Mór botrányával összefüggésben több feljelentés is történt már, ráadásul a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is vizsgálatot indított. Az is kiderült, hogy a Transparency International Magyarország úgy készítette elő a botrányba fulladt felújítást, hogy a Közbeszerzési Hatóság nyilvántartása szerint a szervezetüknek nem volt akkreditált közbeszerzési tanácsadója, amikor a Lánchíd felújítási tenderének tisztaságát vizsgálta.

"Az A-Híddal kapcsolatban több perben és bírósági eljárásban vagyunk." - árulta el a Magyar Nemzetnek Őrsi Gergely II. kerületi szocialista polgármester, éppen ezért nem is kívánta kommentálni a Lánchíd-botrányt. Párttársa Horváth Csaba a témában feltett kérdésre válaszolva először azzal, a már jól megszokott érvvel állt elő, hogy az eredeti tervekhez képest olcsóbban valósult meg beruházás, ám a riporter visszakérdezésére elárulta, nem tudja eldönteni, hogy valóban olcsóbb volt-e így.

Niedermüller Péter DK-s polgármester azzal hárította a kérdéseket, hogy neki, mint kerületi polgármesternek semmi rálátása nincsen ezekre az ügyekre. A szintén DK-s Szaniszló Sándor viszont egyértelműen azon az állásponton van, hogy sem Karácsony Gergelynek, sem a Demokratikus Koalíciónak nincsen felelőssége a kialakult helyzetben.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a kormányra kezdett el mutogatni, így kikerülte azt a kérdést többek között, hogy szerinte tűnhetett-e el közpénz a beruházás során. Válaszaiból az viszont kiderült, hogy Karácsony azért tudja, hogy milyen utalások történtek az A-Híd Zrt.-nél, mert olvasta az újságban.

Wintermantel Zsolt a Fidesz-KDNP frakcióvezetője arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a főpolgármester korábbi nyilatkozataival leleplezte magát, hiszen olyan információkat árult el, amikkel csak olyan ember rendelkezik, akinek volt rálátás a folyamatokra. A politikus szerint Karácsony Gergely továbbra is tartozik azzal a magyarázattal, hogy miért kellett új közbeszerzést kiírni a Lánchíd felújítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!