2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Pénzmosás: 19 milliós bírságot kapott a bank

19 millió forintra büntette a jegybank a MagNet Bankot a Simon Gábor-ügy miatt.

Az MNB azután indított vizsgálatot a pénzintézetnél, hogy kiderült, a bank úgy nyithatott számlát több bissau-guineai útlevéllel rendelkező ügyfelének, köztük az MSZP bukott elnökhelyettesének, hogy nem ellenőrizte elég szigorúan azok személyazonosságát.

– Sajnos találtunk néhány homokszemet a MagNet Bank esetében a folyamatban. Egyrészt az úgynevezett ügyfél-azonosításra, személyazonosságra vonatkozó szabályokat nem tartotta be teljes mértékben a bank. Másrészt úgynevezett tényleges tulajdonosi nyilatkozatokat is kell ilyen esetekben az ügyfelekkel aláíratni arra vonatkozóan, hogy a saját, vagy esetleg más nevében jár el az ügyfél, és ezt követően az esetleges tranzakciónál is voltak hiányosságok, például az átutalások ellenőrzése során, szűrése során. És hát a belső ellenőrzöttség, a belső szabályozás vonatkozásában is voltak hiányosságok – fogalmazott Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy a magát korrupcióellenes harcosként bemutató, a közélet megtisztulását hirdető Magyar Péter egyik legközvetlenebb bizalmasáról, gazdasági vezetőjéről, S. Máriáról kiderült, hogy egy 1200 embert megkárosító csalássorozatban való részvételéért több év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!