2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Pénze nincs, csak adóssága van a fővárosnak

A főváros ül a pénzen, ahelyett, hogy segítséget nyújtana a bajba jutott ágazatokon - reagált a miniszterelnökséget vezető miniszter, a főpolgármester azon állítására, hogy nincs tartaléka a fővárosnak. Karácsony Gergely azt állította: Budapestnek 150 milliárd forintos adóssága van. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban leszögezte: a fővárosnak nincs olyan adóssága, amit ebben a ciklusban vissza kellene fizetni.

  • Pénze nincs, csak adóssága van a fővárosnak

A budapesti turizmus, amely nagyrészt külföldiekre épül, nagyon rossz helyzetben van a koronavírus-járvány miatt -- ezt mondta a miniszterelnök a köztévének adott interjújában. Orbán Viktor egy olyan gazdasági program kialakítását szorgalmazta a fővárosban, amelyre egyébként még megfelelő mennyiségű forrás is rendelkezésre áll.

Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk

 - így reagált a főpolgármester a miniszterelnök elképzelésére. Karácsony Gergely szerint a fővárosnak nincs szabad 100 milliárdja, éppen ellenkezőleg 150 milliárdos mínuszban van. A főpolgármester a tartozásait a kormány intézkedéseire fogta.

Nem hitvitáról, hanem ténykérdésről van szó

 - ezt már Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozta. Gulyás Gergely leszögezte:

a magyar államkincstár nyilvántartása szerint Tarlós István távozásakor több mint 160 milliárdnyi vagyona volt a fővárosnak állampapírban, 200 milliárd forintja pedig számlán.

Azt tudjuk mondani, hogy a mai adatok is rendelkezésre állnak, több mint 100 milliárdos megtakarítása van ma is a fővárosnak. Hosszútávú adósság van, de olyan adósság, amit a fővárosnak ebben a ciklusban vissza kellene fizetni, és jelentős terhet jelentene, nincsen. Tehát ma, miután az állam hosszú ideje hitelt kénytelen felvenni, hogy a válság idején segítsen, addig a főváros ül a pénzen. Jobb lenne ha a budapestieket ő is segítené, a kormány eddig is sokat költött arra, hogy a legnagyobb bajban lévő ágazatokon adókedvezménnyel, adómentességgel segítsen.

A tárcavezető hozzátette: ha a főváros a kormány példáját követné, úgy mindenki jól járna.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

20 gyerek ütötte a 12 éves társukat a tanár szeme láttára

20 gyerek ütötte a 12 éves társukat a tanár szeme láttára

Egy testnevelő tanár ötöst ígért a verésért, és nevetve nézte végig, amint a többiek ütötték a 12 éves osztálytársukat Mezőcsáton. A híradónk által megkérdezett pszichológus szerint a gyerekek ebben a korban még nem tudják eldönteni, hogy kihez tartozzanak jobban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!