2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Belföld

Pénze nincs, csak adóssága van a fővárosnak

A főváros ül a pénzen, ahelyett, hogy segítséget nyújtana a bajba jutott ágazatokon - reagált a miniszterelnökséget vezető miniszter, a főpolgármester azon állítására, hogy nincs tartaléka a fővárosnak. Karácsony Gergely azt állította: Budapestnek 150 milliárd forintos adóssága van. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban leszögezte: a fővárosnak nincs olyan adóssága, amit ebben a ciklusban vissza kellene fizetni.

  • Pénze nincs, csak adóssága van a fővárosnak

A budapesti turizmus, amely nagyrészt külföldiekre épül, nagyon rossz helyzetben van a koronavírus-járvány miatt -- ezt mondta a miniszterelnök a köztévének adott interjújában. Orbán Viktor egy olyan gazdasági program kialakítását szorgalmazta a fővárosban, amelyre egyébként még megfelelő mennyiségű forrás is rendelkezésre áll.

Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk

 - így reagált a főpolgármester a miniszterelnök elképzelésére. Karácsony Gergely szerint a fővárosnak nincs szabad 100 milliárdja, éppen ellenkezőleg 150 milliárdos mínuszban van. A főpolgármester a tartozásait a kormány intézkedéseire fogta.

Nem hitvitáról, hanem ténykérdésről van szó

 - ezt már Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozta. Gulyás Gergely leszögezte:

a magyar államkincstár nyilvántartása szerint Tarlós István távozásakor több mint 160 milliárdnyi vagyona volt a fővárosnak állampapírban, 200 milliárd forintja pedig számlán.

Azt tudjuk mondani, hogy a mai adatok is rendelkezésre állnak, több mint 100 milliárdos megtakarítása van ma is a fővárosnak. Hosszútávú adósság van, de olyan adósság, amit a fővárosnak ebben a ciklusban vissza kellene fizetni, és jelentős terhet jelentene, nincsen. Tehát ma, miután az állam hosszú ideje hitelt kénytelen felvenni, hogy a válság idején segítsen, addig a főváros ül a pénzen. Jobb lenne ha a budapestieket ő is segítené, a kormány eddig is sokat költött arra, hogy a legnagyobb bajban lévő ágazatokon adókedvezménnyel, adómentességgel segítsen.

A tárcavezető hozzátette: ha a főváros a kormány példáját követné, úgy mindenki jól járna.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.
Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából mutatta be szombaton a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága a "Közel 80 éve történt... - Adatok, tények történetek a szovjet fogságból" című kötetet, amely az Alapjogokért Központ támogatásával jelent meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!