2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Pénzbüntetésre ítélték a gúnyolódó szocit

Első fokon pénzbírságra ítélte a veszprémi városi bíróság ajka polgármesterét nyilvános rágalmazás miatt. Scwartz Béla 2011-ben a majálison gúnyolódott kormánypárti képvieslkkel. A szocialista politikus ellen korábban már vádat emeltek hűtlen kezelés és zsarolás miatt is.

– Mangalica Tibor még máshol nem dolgozott, csak veszteséges és csőd alatt lévő vállalatnál, de osztja az észt szerte ebben a városban, feljelentéseket ír, áskálódik, honlapokon mocskolódik – fogalmazott korábban Schwartz Béla május elsejei beszédében.

Mangalica Tibor, Alsó és Felsőtáskássy Piton Zoli, Moslékos Józsi – ilyen gúnynevekkel illette a tavalyi majálison Ajka szocialista polgármestere a Fidesz két helyi képviselőjét, Ravasz Tibort és Fülöp Zoltánt, valamint Ékes József parlamenti képviselőt. A felvételt a városi tévé bemutatta, majd felkerült az internetre. A kormánypárti politikusok feljelentették Schwartz Tibort rágalmazásért.

– Sajnos ezt a stílust a polgármester úr 2002 óta folyamatosan űzi, és egyre durvább és egyre agresszívabb módon – mondta el Fülöp Zoltán képviselő a Hír TV-nek. Mi olyan elhatározásra jutottunk, mivel itt már a személyünket olyan szinten sértette, illetve sértő szavakat használt, amely fölött nem lehet elmenni – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Ékes József szerint a polgármesterrel nehéz együtt dolgozni a mindennapokban.

– Feljelentő 1-nek, 2-nek nevezi a Fidesz-frakció tagjait; ha valaki nem úgy öltözködik, akkor beleköt az öltözködésébe – fogalmazott Éges József, hozzátéve: egyszerűen érthetetlen az ember számára, hogy egy meglett, 60 éven felüli ember, hogy nem tudja kontrollálni magát.

Schwartz Béla azzal védekezik, hogy ő nem tényeket közölt politikai ellenfeleiről.

– Én a véleményemnek adtam helyet, és ugye mivel abban az időben az MSZP-nek a helyi elnöke is voltam, nem csak polgármester, ezt joggal elvárták tőlem, hogy ennek a véleményemnek adjak hangot – közölte Ajka szocialista polgármestere.

Pénzbüntetést kapott első fokon rágalmazás miatt Schwartz Béla. Ajka szocialista polgármestere ellen hűtlen kezelés és zsarolás miatt is már vádat emeltek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!