2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Példátlan pusztítást hagyott maga mögött az MSZP-hez kötődő Politikatörténeti Intézet

Lerabolta az Igazságügyi Palota épületét és példátlan pusztítást végzett az MSZP-hez kötődő Politikatörténeti Intézet. A szocialista szervezet értékes csillárokat, bútorokat és az állam tulajdonát képező iratokat is magával vitt, miután a Kúria kimondta: el kell hagynia az 1990 óta jogtalanul használt székházát. Az intézetnek most V. Naszályi Márta nyújt segítséget.

Hatalmas tátongó lyuk és törmelék a padlón. Leomlott vakolat, összetört csempék, darabokban lévő parketta.

Így néz ki most az az épület, amelyet a baloldali szellemi műhelyként számon tartott és az MSZP-hez kötődő Politikatörténeti Intézet használt.

A szervezet hosszú évek óta tartó pereskedés után hagyta csak el az Igazságügyi Palotát, amelyet 1990 óta jogtalanul birtokoltak.

Az épületből távoztak és velük együtt a felbecsülhetetlen értékű csillárok és a bútorok is.

Az Igazságügyi minisztérium államtitkára, Völner Pál szerint

a szocializmus pusztítása látszólag még ma is kísért.

Az állam és a Politikatörténeti Intézet közti pereskedésnek azonban még nincs vége. Varga István ügyvéd szerint az MSZP intézete olyan iratokat is birtokol, amelyek az állam tulajdonát képezik. A baloldali szellemi műhely eközben több száz millió forintos kompenzációt követel arra hivatkozva, hogy őrizték az épületet és felújításokat végeztek.

A Politikatörténeti Intézetnek V. Naszályi Márta, Budavár baloldali polgármestere adott új otthont. A Párbeszédes kerületvezető Borsos Miklós szobrászművész lakásmúzeumát mindösszesen havi 24 500 forintért adta oda nekik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A Balkánt integrálni kell az EU-ba

A Balkán Európa szerves része - hangsúlyozta a kormányfő a Délklet-európai Országok parlamenti elnökeinek 10. konferenciáján. 2021. szeptember 24.

Novák Katalin: Ne kelljen választani munka és család között!

Olyan támogatásokkal segítik az embereket, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy akár már fiatalon is több gyermeket tudjanak vállalni. 2021. szeptember 24.

Katymárnál tartóztattak fel határsértőket

A csoport tagjai jogellenesen jutottak be az ország területére. 2021. szeptember 24.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Rajtaütés

A budaörsi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint Zsámbékon kábítószer értékesítésével foglalatoskodott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!