2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Pécsváradon a takarékoskodási intézkedések miatt még egy gólyafészket is át kellett telepíteni

Közel 70 millió forint állami támogatást kapott Pécsvárad megemelkedett rezsiköltségeik fedezésére. A 4000 fős kisváros közintézményeiben korlátozták a fűtést, ahol lehetett takarékoskodtak az árammal és a gázzal is. A takarékoskodási intézkedések miatt még egy gólyafészket is át kellett telepíteni.

  • Pécsváradon a takarékoskodási intézkedések miatt még egy gólyafészket is át kellett telepíteni

A művelődési házat eddig gázzal fűtötték. Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt azonban mára a fűtés költsége a 11 szeresére nőtt, ezért ügy döntöttek, hogy fatüzelésre térnek át, emiatt azonban a régóta nem használt kéményre újra szükség lesz.

Pár éve egy gólyacsalád költözött a tetejére, a fészket most át kellett tenni egy direkt erre a célra felállított oszlopra. Az épületen 50 kilowattos napelem rendszer működik, ez csökkenti a villanyszámlát.

A 300 fős színházterembe pedig olcsóbban fűtő berendezéseket szereltek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!