2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Pécsett a baloldal is leváltaná a korábban még általuk is támogatott polgármestert + videó

Egy kivétellel valamennyi körzetben közös jelöltet indít Pécsett két baloldali civil szervezet. Egyikük 5 éve hatalomra segítette a jelenlegi polgármestert, Péterffy Attilát, most az a céljuk, hogy megakadályozzák a további városházi korrupciót. Az összefogást Mellár Tamás és Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselők jelentették be.

  • Pécsett a baloldal is leváltaná a korábban még általuk is támogatott polgármestert + videó

Ezt 2019 októberében a választás napján mondta Mellár Tamás. Akkor ő volt annak a Mindenki Pécsért Egyesületnek az elnöke, melynek színeiben győztek jelöltjeik. A politikus optimizmusa gyorsan elszállt, amikor Péterffy Attila önállósította magát, kiszállt az egyesületből és baloldali pártokkal vette körül magát. A mostani együttműködésről a polgármester már tárgyalni sem volt hajlandó.

A polgármester úrhoz elmentünk és mondtuk, hogy hát akkor működjünk együtt a választásokon, és ő pedig kerek-perec elutasított bennünket és azt mondta, hogy nincs szüksége a Mindenki Pécsért Egyesületre. Neki van egy csapata, ez egy teljes csapat, győztes csapat. Ők mindenképpen nyerni fognak, és egyáltalán nincs szükség semmiféle segítségre vagy együttműködésre a mi részünkről. - mondta Mellár Tamás, országgyűlési képviselő.

Mellár Tamásék végül az LMP-s Keresztes László Lóránttal összefogva - egy kivételével - valamennyi körzetben indítanak jelölteket. Úgy látják, van esélyük megállítani az utóbbi 5 évben történt visszaéléseket.

Ugye alapvetően itt az MSZP-DK koalíció irányítja a várost, és nagyon sok olyan döntés született, ami nem a pécsiek érdekeit szolgálja. Mi azt gondoljuk, hogy nem a pártkatonáknak kell összefogni, hanem a pécsieknek. Ezért támogatunk Mellár Tamással olyan hiteles pécsieket, akik tudnak tenni a városért, hogyha megkapják erre a lehetőséget. - mondta az LMP országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt.

Polgármester jelöltjük nem lesz, de azt remélik legalább három jelöltjük nyerni tud, és frakciót alakíthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!