2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Pécsen az 5 éve vezető balliberális Péterffy Attila nyert, de a közgyűlésben elvesztette többségét + videó

A polgármester-választást ugyan a Pécset 5 éve vezető balliberális Péterffy Attila nyerte, de a közgyűlésben elvesztette többségét. Ez azt jelenti, a polgári oldal nélkül semmilyen fontos döntést nem hozhat.

  • Pécsen az 5 éve vezető balliberális Péterffy Attila nyert, de a közgyűlésben elvesztette többségét + videó

A töredékszavazatok kiosztása után a kormánypártok indulói 11, míg Péterffy csapata (MSZP-DK-Jobbik-Momentum) 9 mandátumot szerzett. 1-1 képviselőt ad a Kétfarkú Kutyapárt, a Mellár Tamás és Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselők által támogatott Mindenki Pécsért Egyesület, a Mi Hazánk, valamint a Tiszta Kezek Egyesület. Ennek frakcióvezetője szerint az eredmény után bízni lehet abban, hogy a városházán működő balodali pénzcsap elzáródik.

Hogyha 19-ben ez a felállás valósult volna meg a pécsi közgyűlésben, akkor a pécsieknek megspóroltunk volna 5 gyalázatos évet. Most ezzel a felállással látom az esélyét, hogy Péterffy Attila elméletileg lehet egy jó polgármester. Mondom csak elméletileg. Valószínű ez nem fog megvalósulni, ismerve a személyiségét, ám hogy a pécsiek javait kevésbé fogják kitalicskázni a rendszerből, abban biztos vagyok – hangsúlyozta Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek frakcióvezetője. 

A Fidesz választókerületi elnöke úgy látja, az eredmény a nemzeti oldal erősödését hozta Pécsett.

Vasárnap, ahogy országosan úgy Pécsett is, a választópolgárok leváltották a régi Gyurcsányista baloldalt. Ezzel Péterffy Attila mögött elfogyott a baloldali többség. Ez a pécsiek számára azt gondolom egy győzelem. Egy új korszak kezdetét, küszöbét jelenti, ahol a pécsiek érdekei lesznek a legfontosabbak a következő években. Így azt gondolom, hogy a pécsiek nyertek ezzel a változással – mondta Őri László.

Az október elsejétől érvényes közgyűlési felállás még nem végleges. Az egyik választókerületben döntetlen eredmény született, itt 120 napon belül meg kell ismételni a voksolást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Mindig mindenki hazudik, egyedül a hernyó beszél reggeltől estig színtiszta igazat – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!