2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

Pécs balliberális vezetése eladná a város jól működő cégét

Eladná Pécs balliberális vezetése a város szinte egyetlen jól működő és nyereséges cégét a távhő szolgáltató PÉTÁV Kft-t. - értesült a Pécs Aktuál. A vevő az a Hőerőművet működtető francia tulajdonú Veolia lenne, melynek korábbi vezetője a város jelenlegi polgármestere Péterffy Attila.

  • Pécs balliberális vezetése eladná a város jól működő cégét

Sárkány Béla közgazdász jól ismeri a város cégeinek működését, korábban több ilyennél dolgozott. A szakember azt mondja,

az eladás szándéka azt jelzi, hogy pénzügyi gondok lehetnek az önkormányzatnál. Ráadásul a szolgáltatás ára is emelkedhet.

A balliberális városvezetés pár hónapja 400 millió forint osztalékot már kivett a cégből. A jelenlegi tulajdonosi szerkezet miatt ezzel a lépéssel a Veolia is kapott 200 milliót. Így 600 millió forint veszteség érte a várost – véli a kormánypárt önkormányzati képviselője.

Barkóczi Csaba emlékeztetett:

2010 után a város akkori vezetése komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a közműcégek visszakerüljenek magyar tulajdonba.

Most ennek pont az ellenkezője történik.

Péterffy Attila a portál értesülését csak részben cáfolta.

A város jelenlegi polgármestere 2008 és 2015 között volt a Pécsi Hőerőmű vezérigazgatója. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!