2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Pazarlás és totojázás - ezzel telt el a baloldali önkormányzatok egy éve

Felelőtlen gazdálkodás, alkalmatlanság, korrupciós ügyek, valamint belső viszályok jellemzik azokat a baloldali önkormányzatokat, amelyek éppen egy éve, 2019. október 13-án kerültek a korábbi, jobboldali tisztségviselők helyére. A Magyar Nemzet az őrségváltás színhelyei közül a legnagyobb vidéki városok, néhány budapesti kerület, valamint a fővárosi önkormányzat egyéves tevékenységét tette mérlegre.

  • Pazarlás és totojázás - ezzel telt el a baloldali önkormányzatok egy éve

Karácsony Gergely hivatalba lépése után azonnal feltűntek a 2010 előtti világ arcai, mivel a főpolgármester azzal kezdte tevékenységét, hogy a Demszky-korszak fővárosi vezetőit és Gyurcsány Ferenc kormányának prominenseit tette pozícióba. Például Gy. Németh Erzsébet (DK) és Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettesek lettek, Draskovics Tibor pedig a BKK felügyelőbizottságának elnöki tisztségét kapta. Gyurcsány egykori megoldóembere rögtön elkezdte a saját arcára formálni a céget: egy vitatott zaklatási üggyel eltávolíttatta az elektronikus jegyrendszer projektvezetőjét, Nagy Zsoltot, aki az év elején jelezte, hogy a jegykiadó automatákra kiírt új közbeszerzés jócskán túlárazott, s az ügyben indult audit megállapította a Draskovics bizalmasának tartott akkori vezérigazgató-helyettesnek, Kerékgyártó Jánosnak a felelősségét.

Létszámleépítések

Draskovicsék később Varga Ivett vezérigazgatót is menesztették. Közben az is kitudódott, hogy a BKK-nál létszámleépítésre készülnek. Ahogyan a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél is, ahol maga a Karácsonyék által kinevezett új vezérigazgató, Szűts Ildikó jelentette be a csoportos leépítést. A főpolgármester ugyanakkor a koronavírus-járványra hivatkozva évi negyven százalékos vezérigazgatói prémiumra adott lehetőséget, így egyes budapesti cégvezetők akár havi négymilliós fizetést is kaphatnak.

A vállalkozókat azonban megsarcolná Karácsony, aki a napokban jelentette be, hogy az ötmilliárd forintnál nagyobb iparűzésiadó-alappal rendelkező vállalkozásokkal egy úgynevezett újraindítási adót fizettetne. Közben több nagyszabású fővárosi projekt is megfeneklett, például a Lánchíd felújításáról szóló tendert csak idén nyáron írták ki, annak ellenére, hogy egy tavaly novemberben elkészült jelentés szerint legkésőbb júniusban el kellett volna kezdeni a rendkívül rossz műszaki állapotú híd felújítását. Veszélyben a 3-as metró egy részének felújítása is, mivel Karácsonyék nem tudtak megegyezni a kivitelezővel. Saját tervezésű projektek híján a baloldali városvezetés olyan hevenyészett, átgondolatlan és közfelháborodást kiváltó ötletekkel állt elő, mint a nagykörúti forgalomban kialakított kerékpársávok. A meghirdetett klímavészhelyzet hangzatos jelszava jegyében nem született gyakorlati intézkedés, sőt veszélyhelyzeti jogkörével élve Karácsony egy májusi döntésével 85 fa kivágására adott engedélyt. A parkolás kérdését sem rendezték a főpolgármester és a szövetségesei: míg egy belvárosi lakcímre bejelentkezve bárki fillérekért parkolhat, a Budapest szívében egyre szűkösebben rendelkezésre álló közterületek felerősítették az elvándorlást.

Súlyos felelőtlenség

Karácsonyék a Liget-projekt leállítása mellett is kardoskodtak, és elérték, hogy ne épüljön meg az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza, valamint a Városligeti Színház. Ugyanakkor a napokban az derült ki, hogy luxusszállodát építenének a Városliget szomszédságában.

Az új koronavírus-járvány kezelésé­ben is a felelőtlenségét, valamint alkalmatlanságát bizonyította Karácsony Gergely. A Pesti úti idősotthon vált ugyanis a pandémia egyik legnagyobb gócpontjává, jóval 300 fő feletti fertőzöttjével és 55 halottjával. Ráadásul a törvényi előírások ellenére nem volt folyamatos orvosi jelenlét az intézményben, amelynek alkalmazottai a fertőtlenítés alapvető szabályaival sem voltak tisztában. Az már csak hab a tortán, hogy a járvány tavaszi hullámának csúcsán Karácsony ritkíttatta a BKK járatait, ami zsúfoltabb járművekhez vezetett, így megnövelte a fertőzés kockázatát, emellett nem teljesítette az időseknek és nagycsaládoknak ígért húszezer forintos fűtéstámogatást sem, s adós a gyermekek ingyenes tömegközlekedésével.

A budapesti kerületekben is az látható, hogy a baloldali vezetés nem az emberek érdekében tevékenykedik, hanem politikai céljaikra fordítják az erőforrásokat.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!