2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Paul Lendvai újra aktivizálta magát

Lejárató dokumentumfilmet közölt Magyarországról az osztrák közszolgálati csatorna. A filmet az Ausztriában élő magyar származású újságíró, Paul Lendvai és a német Andrea Morgenthaler készítette.

A „Nemzeti álmok, vagy Magyarország búcsúja Európától” című összeállítás a Magyar Gárda avatóünnepségével kezdődik. A kisfilmben megszólal többek között Ungváry Rudolf író, Bauer Tamás közgazdász, Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, Dopeman, az alternatív köztársasági elnöknek választott rapper, illetve a Klubrádió újságírója.

Az alkotók ábrázolása szerint Magyarországon a többség nyilvánvaló támogatásával jött létre egy nemzeti populista rezsim, a romákat és hajléktalanokat sanyargatják. A megszólalók szerint aggodalomra ad okot, hogy rendszeresek a rasszista és antiszemita megnyilvánulások a Jobbik részéről, a kormánnyal szemben kritikát megfogalmazó Klubrádió pedig a túlélésért küzd.

Az osztrák csatorna a film levetítése után vitaműsort is sugárzott Magyarország – Agyő, demokrácia címmel. Erre a dokumentumfilm több megszólalója mellett meghívták Prőhle Gergelyt is. A helyettes külügyi államtitkár azt nyilatkozta: a film féligazságokat tartalmaz, és nem tükrözi a valóságot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!