2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Paul Lendvai újra aktivizálta magát

Lejárató dokumentumfilmet közölt Magyarországról az osztrák közszolgálati csatorna. A filmet az Ausztriában élő magyar származású újságíró, Paul Lendvai és a német Andrea Morgenthaler készítette.

A „Nemzeti álmok, vagy Magyarország búcsúja Európától” című összeállítás a Magyar Gárda avatóünnepségével kezdődik. A kisfilmben megszólal többek között Ungváry Rudolf író, Bauer Tamás közgazdász, Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, Dopeman, az alternatív köztársasági elnöknek választott rapper, illetve a Klubrádió újságírója.

Az alkotók ábrázolása szerint Magyarországon a többség nyilvánvaló támogatásával jött létre egy nemzeti populista rezsim, a romákat és hajléktalanokat sanyargatják. A megszólalók szerint aggodalomra ad okot, hogy rendszeresek a rasszista és antiszemita megnyilvánulások a Jobbik részéről, a kormánnyal szemben kritikát megfogalmazó Klubrádió pedig a túlélésért küzd.

Az osztrák csatorna a film levetítése után vitaműsort is sugárzott Magyarország – Agyő, demokrácia címmel. Erre a dokumentumfilm több megszólalója mellett meghívták Prőhle Gergelyt is. A helyettes külügyi államtitkár azt nyilatkozta: a film féligazságokat tartalmaz, és nem tükrözi a valóságot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!