2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Parlamenti csörte a nemzeti konzultációról és az árnyékkormányról + videó

Karácsony előtt minden háztartásba megérkeznek a nemzeti konzultáció kérdőívei, amelyeket január 10-ig lehet visszaküldeni - mondta a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba emlékeztetett: az ívek kitöltésével minden magyar elmondhatja véleményét az ország szuverenitásáról.

  • Parlamenti csörte a nemzeti konzultációról és az árnyékkormányról + videó

"A brüsszeli irodákban a helyzet változatlan: nem családtámogatással, hanem migrációval akarják megoldani a problémákat" - Dömötör Csaba szerint a nemzeti konzultáció tétje az, hogy minél több magyar ember nyilvánítsa ki véleményét az ország önrendelkezésének kérdéseiről. Az Európai Unió hivatalos politikája ugyanis ellentétes a magyar érdekekkel akár a migráció, akár Ukrajna támogatásának ügyében.

"Az ifjabbik Soros, nevezett Alex, tárgyalásokat folytatott Kijevben uniós zászlók előtt, és a körülmények, illetve a nyilatkozatok arra utalnak, hogy Ukrajna teljes jogú tagságát készíthetik elő. Egyrészt egy háborús félről van szó. Másrészt, hogyha felvennék Ukrajnát, az alapvetően átrajzolná az uniós támogatáspolitika térképét"

- tette hozzá az államtitkár.

Az ellenzék fő témája is a nemzeti konzultáció volt. A dollárbotrányba keveredett Karácsony Gergely pártjának képviselőcsoportjában ülő Jámbor András azt szorgalmazta, hogy egységesen tiltsák meg a pártokhoz érkező támogatásokat.

"Azok a lobbiérdekek, amelyek összefonódnak a politikába belerakott pénzekkel, ezek a lobbiérdekek alapvetően tudják befolyásolni a törvényhozást. Én azt gondolom, hogy minden ilyen lobbiérdek ellen föl kell lépni" - mondta Jámbor András.

A DK-s Vadai Ágnes szerint Magyarország szuverenitása csak akkor lesz biztonságban, ha kormányra kerül az ellenzék.

"Mi éppen ezért soha, de soha nem fogjuk kockára tenni Magyarország biztonságát, ezért a Dobrev Klára vezette árnyékkormány jelenti ma Magyarország számára a biztonságot" - fejtegette Vadai Ágnes.

"A plafon leszakad"

- így reagált Vadai felszólalására Dömötör Csaba. Válaszában hozzátette: "Gyurcsány Ferenc pártjának elég ideje volt arra, hogy megmutassa, hogyan vezeti az országot, a magyarok ebből nem kértek. A mostani kormánynak azonban fontos az emberek véleménye, éppen ezért kéri ki azt a Nemzeti Konzultációban."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!