2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Parkolási maffia táblákkal várták Karácsonyt

Parkolási maffia táblákkal várta Karácsonyt Gergelyt az LMP, a Jobbik, valamint Puzsér Róbert stábja. Az elmúlt két évben ugyanis több százmillió forintos veszteséget termelt a fizetős parkolás Zuglóban. A polgármester szerint neki nincs felelőssége az ügyben, a Fideszt és saját pártszövetségesét, az MSZP-t okolja inkább.

  • Parkolási maffia táblákkal várták Karácsonyt

Tartózkodott a két évvel ezelőtti szavazáson Karácsony Gergely. A zuglói testület akkor fogadta el azt a parkolási szerződést, amely azóta csaknem 750-800 millió forintos veszteséget okozott a kerületnek. Zuglóban 69 000 forint egy automata fenntartási költsége, a több kerületben pedig a tizede, mindössze 6000 forintért üzemelteti a többi parkolási cég.

„Hogyha én akkor nemmel szavazok, akkor én nekem másnap ki kellett volna rúgnom a jegyzőmet, aki ezt a döntést előkészítette. Nem másnap rúgtam ki, hanem egy kicsit később” – mondta a kerület vezetője korábban.

Karácsony Gergely kedden az ATV-ben már arról beszélt, hogy csak azért tudja vállalni a felelősséget, amit támogatott, azért azonban nem, amit nem támogatott. Karácsony most a Fideszre és az MSZP-re mutogat. „Ez elég nagy baj, és elég rossz hír arra nézve, hogy én egyébként milyen politikai közösségnek a tagjaként indulok ezen a választáson, és ezen a helyzeten kéne változtatnunk” – fogalmazott.

„Kiskarácsony Nagyharácsom” feliratú molinót feszítettek ki LMP-s és jobbikos aktivisták Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján a városházán. Így tiltakoztak a zuglói parkolási botrány ellen. Karácsony Gergely úgy reagált, hogy eddig is a saját csatáját vívta.

„Azok akik most táblákat mutogatnak, azokat szövetségesként kezelem abban a harcban, amit ennek a parkolási rendszernek a megváltoztatása érdekében közösen indítunk” – mondta.

A zuglói parkolási botrány a Fővárosi Közgyűlésben is téma volt. „Olyan képviselők riadtan kiállnak most a nyilvánosság elé hogy majd ők meg fogják oldani, amely kerületekben a legelképesztőbb rosszul zajlik ez a folyamat ez maga a paródia. össze vissza beszélnek önellentmondásba kerülnek saját maguk által aláírt papírokkal vitatkoznak, a saját jelölő pártjukat ellenzéknek nevezik a kerületükben” – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Az MSZP szerint nyilvánossá kell tenni a Zuglóhoz hasonlóan a parkolási szerződéseket. „Nyilván minden szerződésnek nyilvánosnak kell lennie nemcsak a zuglóinak és akkor tudjuk összehasonlíthatóvá tenni a különböző formációkat” – jelentette ki Horváth Csaba képviselő.

Tarlós István hangsúlyozta: napirendre veszik majd a kérdést a Fővárosi Közgyűlésben, ha a kormánnyal előbbre jutott a parkolással kapcsolatos tárgyalásokon.

Az MSZP kivizsgálja Karácsony Gergely állítását

Kivizsgálja az MSZP elnöke Karácsony Gergely állítását, miszerint politikai háttéralkut kötött a Fidesz és az MSZP a fővárosi parkolási rendszerről. Erről Tóth Bertalan beszélt az InfoRádióban. Mint mondta: ő semmilyen háttéralkuban nem vett részt, és nem is fog, de meg fogja beszélni politikustársával, hogy pontosan mire gondolt. Tóth Bertalan szerint Karácsony Gergelyt éppen abban támogatják, hogy főpolgármesterként az legyen az első intézkedése, hogy felszámolja a parkolási rendszer hibáit.

„Minden felvetést meg kell vizsgálni, fogok is vele majd erről beszélni és meg fogjuk alkotni azt a programot, azt a cselekvési tervet, amivel, hogyha van ilyen, akkor ezt fel lehet számolni” – mondta a pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!