2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Parkolási maffia táblákkal várták Karácsonyt

Parkolási maffia táblákkal várta Karácsonyt Gergelyt az LMP, a Jobbik, valamint Puzsér Róbert stábja. Az elmúlt két évben ugyanis több százmillió forintos veszteséget termelt a fizetős parkolás Zuglóban. A polgármester szerint neki nincs felelőssége az ügyben, a Fideszt és saját pártszövetségesét, az MSZP-t okolja inkább.

Tartózkodott a két évvel ezelőtti szavazáson Karácsony Gergely. A zuglói testület akkor fogadta el azt a parkolási szerződést, amely azóta csaknem 750-800 millió forintos veszteséget okozott a kerületnek. Zuglóban 69 000 forint egy automata fenntartási költsége, a több kerületben pedig a tizede, mindössze 6000 forintért üzemelteti a többi parkolási cég.

„Hogyha én akkor nemmel szavazok, akkor én nekem másnap ki kellett volna rúgnom a jegyzőmet, aki ezt a döntést előkészítette. Nem másnap rúgtam ki, hanem egy kicsit később” – mondta a kerület vezetője korábban.

Karácsony Gergely kedden az ATV-ben már arról beszélt, hogy csak azért tudja vállalni a felelősséget, amit támogatott, azért azonban nem, amit nem támogatott. Karácsony most a Fideszre és az MSZP-re mutogat. „Ez elég nagy baj, és elég rossz hír arra nézve, hogy én egyébként milyen politikai közösségnek a tagjaként indulok ezen a választáson, és ezen a helyzeten kéne változtatnunk” – fogalmazott.

„Kiskarácsony Nagyharácsom” feliratú molinót feszítettek ki LMP-s és jobbikos aktivisták Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján a városházán. Így tiltakoztak a zuglói parkolási botrány ellen. Karácsony Gergely úgy reagált, hogy eddig is a saját csatáját vívta.

„Azok akik most táblákat mutogatnak, azokat szövetségesként kezelem abban a harcban, amit ennek a parkolási rendszernek a megváltoztatása érdekében közösen indítunk” – mondta.

A zuglói parkolási botrány a Fővárosi Közgyűlésben is téma volt. „Olyan képviselők riadtan kiállnak most a nyilvánosság elé hogy majd ők meg fogják oldani, amely kerületekben a legelképesztőbb rosszul zajlik ez a folyamat ez maga a paródia. össze vissza beszélnek önellentmondásba kerülnek saját maguk által aláírt papírokkal vitatkoznak, a saját jelölő pártjukat ellenzéknek nevezik a kerületükben” – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Az MSZP szerint nyilvánossá kell tenni a Zuglóhoz hasonlóan a parkolási szerződéseket. „Nyilván minden szerződésnek nyilvánosnak kell lennie nemcsak a zuglóinak és akkor tudjuk összehasonlíthatóvá tenni a különböző formációkat” – jelentette ki Horváth Csaba képviselő.

Tarlós István hangsúlyozta: napirendre veszik majd a kérdést a Fővárosi Közgyűlésben, ha a kormánnyal előbbre jutott a parkolással kapcsolatos tárgyalásokon.

Az MSZP kivizsgálja Karácsony Gergely állítását

Kivizsgálja az MSZP elnöke Karácsony Gergely állítását, miszerint politikai háttéralkut kötött a Fidesz és az MSZP a fővárosi parkolási rendszerről. Erről Tóth Bertalan beszélt az InfoRádióban. Mint mondta: ő semmilyen háttéralkuban nem vett részt, és nem is fog, de meg fogja beszélni politikustársával, hogy pontosan mire gondolt. Tóth Bertalan szerint Karácsony Gergelyt éppen abban támogatják, hogy főpolgármesterként az legyen az első intézkedése, hogy felszámolja a parkolási rendszer hibáit.

„Minden felvetést meg kell vizsgálni, fogok is vele majd erről beszélni és meg fogjuk alkotni azt a programot, azt a cselekvési tervet, amivel, hogyha van ilyen, akkor ezt fel lehet számolni” – mondta a pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!