2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Belföld

Engedély nélkül, minden szabályt felrúgva kertészkednek a Párbeszéd politikusai

Szabálytalanul, engedély nélkül ültetett fákat a Párbeszéd három politikusa a Római-parton. Egy helyi egyesület szerint engedélyt kellett volna kérniük a tulajdonostól - vagyis az államtól - ám az ellenzéki politikusok ezt nem tették meg. Az Egyesület a Római-partért vezetői ezt egyszerűen hűtlen kezelésnek nevezik.

  • Engedély nélkül, minden szabályt felrúgva kertészkednek a Párbeszéd politikusai

Kétkezi munkára adta a fejét a Párbeszéd-Zöldek három politikusa a Római-parton. Többek közt a párt európai parlamenti képviselőjelöltje is, aki a kezébe ásót fogott, és fát ültetett. Jávor Benedek ezt azzal indokolta, hogy az Egyesület a Római-partért fát vágott ki ezen a helyen, és ők ezért ültettek fát. A politikus híradónknak megerősítette, hogy a faültetésre nem kértek engedélyt.

„A tulajdonos állammal nem vettük fel a kapcsolatot. Az, hogy milyen helyszínre, milyen fafajtát ültessünk, az beleilljen a Római-part zöld felületi koncepciójába, ezt leegyeztettük, ugye itt fának van helye" - fogalmazott Jávor Benedek.

A politikus és pártja azt nem vette figyelembe, hogy a fa ültetéshez engedély kell. Az Egyesület a Római-partért elnöke szerint nem csak szabálytalanul ültettek, hanem azt sem figyelték, hogy hova telepíttek a fákat.

„Nyilvánvalóan épelméjű ember elektromos kábelek alá, cserélendő vízcső fölé, a leendő árvízvédelmi véderőmű helyére nem telepít fákat, ezt véleményem szerint nevezhetjük hűtlen kezelésnek is"

- mutatott rá Búzás Győző.

Az Egyesület főtitkára azt is elmondta, hogy a legutóbbi árvíz idején ők miért vágták ki a fákat.

„Vészhelyzetben közveszélyt hárítottunk el, hiszen a közterületen engedéllyel létesített gátunkat veszélyeztették a rossz helyre beültetett fák, bár azt is feltételezni tudom, hogy szánt szándékkal lettek odaültetve" - árulta el Egri Gábor főtitkár.

Az egyesület vezetői továbbá azt is nehezményezik, hogy a Párbeszéd politikusai még azt se tudják igazolni, hogy ezeket a fákat milyen pénzből vásárolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!