2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Papp László: ostobaság, hogy rosszul járnak az egyetemisták a BMW-gyárral

  • Papp László: ostobaság, hogy rosszul járnak az egyetemisták a BMW-gyárral

A munkalehetőségeket tekintve nemcsak közvetlenül a BMW-gyárban foglalkoztatott emberek számával kell kalkulálni, hanem más szektorokban is jelentős növekedésre lehet számítani. Az azonban egyáltalán nem mindegy a városvezetés számára, hogy például az ingatlanpiacon milyen folyamatok indulnak el – hangsúlyozta Debrecen polgármestere a Hajdú-Bihari Naplónak adott interjújában.

Papp László leszögezte: Debrecen önkormányzata képes arra, hogy kontrollálja az ingatlanárak alakulását a városban, megvan a kellő gazdasági erő ahhoz, hogy lakásépítési programot indítsanak el.

„Sokan elmondták a véleményüket az elmúlt napokban, egy budapesti LMP-s politikusnak például volt olyan nyilatkozata, hogy milyen rosszul járnak majd itt az egyetemisták a beruházással. Nos, ennél nagyobb ostobaságot ritkán hall az ember” – jelentette ki a polgármester, majd pedig hangsúlyozta, komoly perspektívát tudnak adni a fiataloknak, hogy maradjanak, dolgozzanak és családot alapítsanak a városban.

A BMW-beruházás megvalósítására felvett 44 milliárdos hitel nem fogja megterhelni a várost a polgármester szerint, a város stabilitása mögött kormánygarancia áll.

Nem külföldi munkaerőnek építik a gyárat – így Papp László –, hiszen Debrecenben sokan tanulnak, és még növelni akarják a diákok számát: néhány év múlva 80-100 ezer tanulóra számítanak – így pedig ki tudják szolgálni a munkaerőpiacot, hely dolgozókkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában.
Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!