2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Pankotai Lili és Gyurcsány Ferenc nagy összhangban támadják a kereszténységet

Zárják ki a keresztény ideológiát az iskolákból! - ezt követelte Pankotai Lili egy vitaműsorban. A baloldali aktivista szerint ha az LMBTQ-ideológiát kitiltják, akkor a vallásnak sincs ott helye. Pankotai azt is sérelmezte, hogy nagy támogatást kapnak a keresztény iskolák. Eközben Gyurcsány Ferenc Magyarország keresztény államiságát kérdőjelezte meg. Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint, amikor a baloldalnak nincs mondanivalója, akkor belerúg a kereszténységbe.

  • Pankotai Lili és Gyurcsány Ferenc nagy összhangban támadják a kereszténységet

"Akkor a keresztény ideológiákat is zárják ki a gyerekeknek az iskolájukból!" - így ment neki a keresztény egyházaknak Pankotai Lili.

A baloldali politikai aktivista azt szeretné, hogy ne legyen jelen a kereszténység az oktatásban és számon kérte, hogy állami támogatást kapnak az egyházi intézmények.

"Mit gondolunk, hogy van-e közünk a teremtő Istenhez és mi a viszonya a hazánknak, az országnak a teremtéshez, ha van teremtés?"

- eközben Gyurcsány Ferenc Magyarország keresztény identitását kérdőjelezte meg. A DK folyamatosan ellenséget lát a keresztény egyházakban. Gyurcsány Ferenc még a támogatást is megvonná a hitélettől.

"Magyarországon a vallásos meggyőződés a legszentebb magánügy legyen. Hogy ezt elérhessük, a Demokratikus Koalíció azt fogja kezdeményezni, hogy mondjuk fel a Vatikáni Szerződést. Azt fogjuk kezdeményezni, hogy szüntessük meg az összes egyházi privilégiumot és szüntessük meg az egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást" - tett tanúbizonyságot vallásellenességéről Gyurcsány Ferenc.

"Mindig megkeresnek különböző társadalmi szervezeteket, különböző csoportokat, adott esetben közösségeket, akikbe belerúgnak. Ilyen most a kereszténység elleni támadásuk"

- reagált Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Nyitókép: Civilek Infó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!