2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Belföld

Palkovics László: a vállalatok megbecsülik saját dolgozóikat

A gazdasági szereplők kérték a túlóraszabályok újragondolását. Vita az MTA-val a tudós testület finanszírozásáról. Ezekről is kérdeztük az innovációs és technológiai minisztert, Palkovics Lászlót.

Gulyás Gergely korábban cáfolta Palkovics László azon állítását, miszerint a gazdaság szereplői kérték volna kormányt a túlóratörvény meghozására. Palkovics László ezt nem cáfolta, ám mint mondta: a gazdaság szereplőivel miniszterként napi kapcsolatban van. Nem kell túlzott bölcsesség és előrelátás ahhoz, hogy világos legyen, hogy elértük a legmagasabb foglalkoztatottságot, ami azt jelenti, hogy elért a gazdaság egy plafont – mondta a miniszter. A hiányzó munkaerőt ezért valahogy pótolni kell. Az egyik megoldás az, hogy közmunkából a munkaerő piacra vezetjük át a munkaerőt, a másik megoldás pedig a túlmunka– tette hozzá. A munkaerő-lízingnél sokkal jobb megoldás a mostani, mert a vállalatok a saját értékes dolgozóik önkéntes munkájával tudják feltölteni a hirtelen támadt hiányokat. 

A parlamenti és azon kívüli vitánál alapvetően politikai megközelítéseket láthatunk Palkovics László szerint, hisz a vádakkal ellentétben a dolgozó önkéntességén alapszik az egész rendszer. Egykori vállalatvezetőként is tudja, hogy a cégek nagyon is komolyan veszik dolgozóikat, és alapvető céljuk az, hogy azok elégedettek legyenek. A tegnapi események kapcsán a miniszter kifejtette: nem méltó a Parlamenthez az, ami bent történt, sem az országhoz az, ami kívül. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bajnai, rossz értelemben

Ne felejtsük, Bajnai Ganspergerről úgy fogalmazott egy korábban kiszivárgott beszélgetésben, mint akivel „együtt küzdöttek a barikádokon”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!