2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Palkovics László: a vállalatok megbecsülik saját dolgozóikat

A gazdasági szereplők kérték a túlóraszabályok újragondolását. Vita az MTA-val a tudós testület finanszírozásáról. Ezekről is kérdeztük az innovációs és technológiai minisztert, Palkovics Lászlót.

  • Palkovics László: a vállalatok megbecsülik saját dolgozóikat

Gulyás Gergely korábban cáfolta Palkovics László azon állítását, miszerint a gazdaság szereplői kérték volna kormányt a túlóratörvény meghozására. Palkovics László ezt nem cáfolta, ám mint mondta: a gazdaság szereplőivel miniszterként napi kapcsolatban van. Nem kell túlzott bölcsesség és előrelátás ahhoz, hogy világos legyen, hogy elértük a legmagasabb foglalkoztatottságot, ami azt jelenti, hogy elért a gazdaság egy plafont – mondta a miniszter. A hiányzó munkaerőt ezért valahogy pótolni kell. Az egyik megoldás az, hogy közmunkából a munkaerő piacra vezetjük át a munkaerőt, a másik megoldás pedig a túlmunka– tette hozzá. A munkaerő-lízingnél sokkal jobb megoldás a mostani, mert a vállalatok a saját értékes dolgozóik önkéntes munkájával tudják feltölteni a hirtelen támadt hiányokat. 

A parlamenti és azon kívüli vitánál alapvetően politikai megközelítéseket láthatunk Palkovics László szerint, hisz a vádakkal ellentétben a dolgozó önkéntességén alapszik az egész rendszer. Egykori vállalatvezetőként is tudja, hogy a cégek nagyon is komolyan veszik dolgozóikat, és alapvető céljuk az, hogy azok elégedettek legyenek. A tegnapi események kapcsán a miniszter kifejtette: nem méltó a Parlamenthez az, ami bent történt, sem az országhoz az, ami kívül. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!