2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Paletta: Európa legkedveltebb úti céljának címére pályázik Hévíz

2019. augusztus 2., péntek 18:55

Európa legkedveltebb úti céljának címére pályázik Hévíz; Gercsák Szabina cselgáncsozó gerincműtétje után a tokiói olimpiára készül; 29. alkalommal rendeznek Csángó Fesztivált Jászberényben

A Paletta pénteki adásából kiderült, hogy Európa legkedveltebb úti céljának címére pályázik Hévíz. Papp Gábor a város polgármestere elmondta, Hévíz Budapest után a második város, ahol a legtöbb vendégéjszakát töltik a látogatók. Ehhez nagy mértékben hozzájárul, hogy évről-évre számos fejlesztést valósítanak meg, és egész évben nyújtják szolgáltatásaikat a gyógyászatra alapozva. Most Európa húsz legkeresettebb turisztikai desztinációja közé került Hévíz, majd egy közönségszavazást követően derül ki, melyik várost kedvelik a legjobban az utazók.

A műsor vendége volt Gercsák Szabina ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó, aki már négyéves korában elkezdte ezt a sportágat művelni. A fiatal tehetség Szani Roland műsorvezető kérdésére elmondta, nemrégiben gerincműtéten esett át. A sportoló a gyógytornák mellett most újra edz és a 2020-as Tokiói Olimpiára szeretne kijutni.

A Palettában szó volt arról is, hogy 29. alkalommal rendeznek Csángó Fesztivált Jászberényben. Kocsán László főszervező arról tájékoztatta a HírTV nézőit, hogy idén is színes kavalkáddal várják az érdeklődőket. Hagyományőrző együttesek érkeznek egyebek mellett Moldovából és Gyimesből, a mintegy száz program között pedig lesznek gálaműsorok, táncforgatag, továbbá a gyerekekről és a gasztronómia szerelmeseiről sem feledkeznek meg. A programsorozatot augusztus 6-a és 11-e között látogathatják az érdeklődők.

HírTV