2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:30

Belföld

Ötszáz óvodakezdő kap 10 ezer forint értékű tanévkezdő csomagot

Tízezer forint értékű csomaggal segít országszerte félezer óvodába induló gyermeket az Ökomenikus Segélyszervezet és stratégiai partnere, az egyik nagy magyarországi energiaszolgáltató cég. A szolnoki rászoruló családok kapták meg elsőként az adományokat.

  • Ötszáz óvodakezdő kap 10 ezer forint értékű tanévkezdő csomagot

Országszerte 500 óvodakezdő gyermekhez jut el az egyenként 10 ezer forint értékű tanévkezdő csomag, amit az Ökomenikus Segélyszervezet stratégiai partnere, az E.ON juttat el, kevés jövedelemmel rendelkező családok számára. Az első helyszín idén Szolnok volt.

„Olyan hasznos dolgok vannak benne, mint például váltócipő a gyerekeknek, vagy éppen pizsama, amiben tudnak kora délután aludni. Azokat próbáljunk segíteni, akik rászoruló gyerekek, akiknél ez hiány. És egy ilyen csomag 10 ezer forint értéket jelent, tehát azért ez egy elég komoly segítség. Emellett természetesen az Ökomenikus Segélyszervezet mintegy kétezer gyerekkel foglalkozik egész éven át, tehát van egy nagyon aktív a gyermekeket segítő felzárkóztató programunk is, ennek egy része, ez a segítség” – mondta Lehel László, az Ökomenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A kezdeményezés nyolc éve indult, akkor még csak az iskolás korú gyermekek tanévkezdéséhez nyújtott segítséget a program, az óvodai évkezdésre tavaly óta terjesztették ki az akciót.

„Nagyon jó volt látni ezeket az kis örömöket, mosolyokat pici gyerekeken, akik igazából nem tudták, hogy mit vesznek át, de mikor kinyitották, akkor nagyon örültek mint, egy karácsonyi ajándéknak” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

Különösen a nagycsaládosoknál nehéz időszak a szeptember, a tanévkezdés az év egyik legmegterhelőbb szakasza számukra.

„Nagy családok vannak, eddig a gyerekek a testvérek kinőtt ruháit, eszközeit örökölték, de most minden gyerek új eszközzel, új ruhával, felszereléssel kezdheti az óvodát és nagy öröm ez nekünk is. Nagyon hálásak vagyunk nagy jelentőségű, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy a fejlesztő tevékenységek, az óvodai nevelő munkánkhoz minden felszerelés, ami fontos és szükséges, biztosítva van minden gyereknél” – mondta Szkiba Tiborné, a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános iskola óvodavezetője.

Több mint 130 csomag került ma új gazdájához Szolnokon, emellett kaposvári, miskolci, szendrői és budapesti óvodákba jut még a segítségből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!