2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Belföld

Ötszáz óvodakezdő kap 10 ezer forint értékű tanévkezdő csomagot

Tízezer forint értékű csomaggal segít országszerte félezer óvodába induló gyermeket az Ökomenikus Segélyszervezet és stratégiai partnere, az egyik nagy magyarországi energiaszolgáltató cég. A szolnoki rászoruló családok kapták meg elsőként az adományokat.

Országszerte 500 óvodakezdő gyermekhez jut el az egyenként 10 ezer forint értékű tanévkezdő csomag, amit az Ökomenikus Segélyszervezet stratégiai partnere, az E.ON juttat el, kevés jövedelemmel rendelkező családok számára. Az első helyszín idén Szolnok volt.

„Olyan hasznos dolgok vannak benne, mint például váltócipő a gyerekeknek, vagy éppen pizsama, amiben tudnak kora délután aludni. Azokat próbáljunk segíteni, akik rászoruló gyerekek, akiknél ez hiány. És egy ilyen csomag 10 ezer forint értéket jelent, tehát azért ez egy elég komoly segítség. Emellett természetesen az Ökomenikus Segélyszervezet mintegy kétezer gyerekkel foglalkozik egész éven át, tehát van egy nagyon aktív a gyermekeket segítő felzárkóztató programunk is, ennek egy része, ez a segítség” – mondta Lehel László, az Ökomenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A kezdeményezés nyolc éve indult, akkor még csak az iskolás korú gyermekek tanévkezdéséhez nyújtott segítséget a program, az óvodai évkezdésre tavaly óta terjesztették ki az akciót.

„Nagyon jó volt látni ezeket az kis örömöket, mosolyokat pici gyerekeken, akik igazából nem tudták, hogy mit vesznek át, de mikor kinyitották, akkor nagyon örültek mint, egy karácsonyi ajándéknak” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

Különösen a nagycsaládosoknál nehéz időszak a szeptember, a tanévkezdés az év egyik legmegterhelőbb szakasza számukra.

„Nagy családok vannak, eddig a gyerekek a testvérek kinőtt ruháit, eszközeit örökölték, de most minden gyerek új eszközzel, új ruhával, felszereléssel kezdheti az óvodát és nagy öröm ez nekünk is. Nagyon hálásak vagyunk nagy jelentőségű, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy a fejlesztő tevékenységek, az óvodai nevelő munkánkhoz minden felszerelés, ami fontos és szükséges, biztosítva van minden gyereknél” – mondta Szkiba Tiborné, a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános iskola óvodavezetője.

Több mint 130 csomag került ma új gazdájához Szolnokon, emellett kaposvári, miskolci, szendrői és budapesti óvodákba jut még a segítségből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

Városháza-gate: vallott az 1-es számú tanú

Úgy tűnik egyértelműen kijelenthető, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül gyakorlatilag minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára.

Orbán Viktor: Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni

Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet - erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!