2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Öt ittas vezetőt állítottak bíróság elé egy napon Kiskunhalason

  • Öt ittas vezetőt állítottak bíróság elé egy napon Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők elleni határozott fellépésre. Az ittas vezetés a leggyakoribb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Az ittas vezető nemcsak a saját, de mások életét is veszélyezteti.

A járási ügyészség által tegnap bíróság elé állított vádlottak 2021. augusztus 21-én és 22-én egy Kiskunhalas környéki községben vezettek ittasan autókat. A kiskunhalasi rendőrök egy autóstalálkozó kapcsán tartottak közlekedésrendészeti akciót a településen, aminek a célja az ittas járművezetők kiszűrése volt.

A tetten ért vádlottak közül ketten utasokat is szállítottak. Az összes ittas vezetőnek volt vezetői engedélye, de a jogosítványaikat az intézkedő rendőrök a helyszínen elvették. Az egyik férfi ittas járművezetés miatt már volt büntetve, a többi ittas vezető büntetlen előéletű.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat gyorsított eljárásban 2021. szeptember 9-én bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A pénzbüntetés legmagasabb összege 210.000 forint, míg a leghosszabb eltiltás 1 év 4 hónap volt.

Négy vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett, egy ittas vezető ügyében a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!