2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Öt forintért kínálják az építési telkeket

Öt forintért árulják az önkormányzati telkeket Bihartordán. A Hajdú-Bihar megyei település vezetői azt szeretnék, ha az olcsó ingatlanok miatt sokan letelepednének a faluban. A húsz telekre eddig több mint ötvenen jelentkeztek. Néhány héten belül eldől, hogy kik lesznek az olcsó telkek tulajdonosai.

A Bihartordán élők között van, aki támogatja az ötletet, mások szerint még ennyi pénzért sem telepszik le senki a Hajdú-Bihar megyei faluban. A vezetés célja, hogy az olcsó telkekkel a településre csábítsák az embereket. A polgármester, Módos Imre azt mondja, az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a lakosok száma. Ma alig több mint ezren élnek Bihartordán. Az érdeklődés bizakodásra ad okot, hiszen a húsz telekre több mint kétszer annyi a jelentkező.

Az kaphat telket, aki vállalja, hogy három éven belül házat épít rá, és utána legalább öt évig a faluban él. A telek értéke 360 ezer forint, ezt jelzálogként bejegyzik az ingatlanra, míg le nem jár a kötelezettség. A tervek szerint már decemberben eldől, kik lesznek a bihartordai öt forintos telkek tulajdonosai.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!