2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:50

Belföld

Öt év után vették vissza a kormánypártok Miskolcot + videó

Tóth-Szántai József a Fidesz-KDNP jelöltje egymaga több szavazatot szerzett, mint az ellenzéki polgármester jelöltek összesen. A borsodi megyeszékhely leendő városvezetője szerint Miskolc visszalépett az elmúlt öt évben.

  • Öt év után vették vissza a kormánypártok Miskolcot + videó

"Az elvégzett munkában hiszek, ebben a kampányban nagyon sokat dolgoztunk" - mondta a Magyar Nemzetnek a borsodi megyeszékhely megválasztott polgármestere. Tóth-Szánta József a civil életből érkezve vágott bele a politikába, évtizedeken keresztül volt újságíró. A kormánypártok győztes jelöltje közel huszonötezer szavazatot szerzett. Beszámolója szerint 178 fórumon vett részt a kampányban, és amiket ott hallott, azok lettek kampányának fő témái. A siker titka szerinte az elvégzett munka és az, hogy megértették a miskolciakat érintő legnagyobb problémákat. Miskolc egyik legnagyobb problémája szerinte a rendszerváltás és a kohászat helyi megszűnése óta, hogy keresi önmagát. Tóth-Szántai József várospolitikai vízióját a következőképpen foglalta össze: "Acélvárosból legyünk a Bükk városa!" Ez nem csak azt jelenti, hogy a gyönyörű természeti környezet határozza meg a várost, hanem ennek minden projekten át is kell ütnie - fogalmazott - , legyen szó idegenforgalomról, turizmusról, vagy éppen gazdaságfejlesztésről.

A leendő polgármester arról is beszélt, hogy az első három legfontosabb teendőjük az lesz, hogy rendbe hozzák a jelenlegi ciklus alatt feje tetejére állt tömegközlekedést. A második pedig a közbiztonság helyzetének javítása, ugyanis Miskolc ebben a tekintetben az elmúlt években már nem olyan város, amilyennek lennie kellene, vagy amilyen volt a kétezres évek derekán. A harmadik pedig a köztisztaság kérdése, ami szintén olyan szintre jutott, amivel foglalkozni kell. Tóth-Szántai József azonban azt mondta, nem hátrafelé tekint, az jelenlegi városvezetőkről ugyanis éppen a miskolciak mondtak véleményt néhány hete. Csupán azt szeretné, hogy egy nyugodt és tisztességes átadás-, átvétel történjen októberben, amiben egyébként partnerként számít a jelenlegi polgármester, Veres Pálra is.

Miskolcon nem csak a polgármester választást nyerte meg a Fidesz-KDNP, hanem a közgyűlésben is magabiztos többséget szerzett.

A megválasztott polgármester azt mondja, ez nagyon nagy öröm és óriási felhatalmazás.

A választás éjszakáján is arról beszélt a megválasztott képviselőjelölteknek, hogy amilyen nagy volt a feléjük áradó bizalom, olyan nagynak kell lenni az alázatnak is.

Tizennyolc körzetből tizenötöt nyertek meg a kormánypártok. "Ezt a bizalmat szeretnék meghálálni az elkövetkezendő öt évben - tette hozzá végül Tóth-Szántai József.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megszólalt a szakpszichológus Magyar Péter vállalhatatlan viselkedéséről + videó

Megszólalt a szakpszichológus Magyar Péter vállalhatatlan viselkedéséről + videó

Egy közéleti szereplő, akit több ezren követnek, nem viselkedhet így – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Magyar Péter görbe estéjével kapcsolatban a Mathias Corvinus Collegium klinikai szakpszichológusa. Hal Melinda szerint a Tisza Párt alelnöke nem tudja megfelelően kezelni a hamar jött hírnevet és felelősséget, emiatt keveredik lehetetlen helyzetekbe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!