2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Öt év letöltendő börtönre ítélték az MVM korábbi vezérigazgatóját

Öt év letöltendő börtönre ítélte Kocsis Istvánt, az MVM Zrt korábbi vezérigazgatóját hűtlen kezelés és sikkasztás miatt a Pécsi Ítélőtábla a megismételt másodfokú eljárásban.

A vád szerint Kocsis István és társai különböző, leginkább offshore-cégekkel kötött szerződésekkel mintegy 15 milliárd forint kárt okoztak az MVM-nek, amelyből azóta 12 milliárd forint megtérült. Az ítélet nem jogerős. Az ügyben harmadfokon a Kúria hoz jogerős döntést.

Büntetőjogi érintettséget érintő cselekvősége kivétel nélkül olyan jogügyletekhez volt köthető, amelyek egyébként még az MVM Zrt. viszonylatában is számottevőek és az igazgatóság kompetenciájába tartozónak minősültek. Külön-külön is több millió euró, esetenként több tízmillió nagyságrendű kötelezettségvállalással jártak, és amelyek bonyolításában nyilván éppen ezért a vezérigazgató is részt vett. A másodfokú bíróság az irányadó tényállásban rögzített tényekből még ilyen körülmények között is csak akkor vont dr. kocsis István elsőrendű vádlottra terhelő ténykövetkeztetést, ha személyes érintettségét az általa aláírt, és a nyomozati iratok között rendelkezésre álló okiratok igazolták– ismertette Krémer László, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója. 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!