2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Hat drogdílerrel kevesebb

Két nap alatt hat drogdílert fogtak el a rendőrök az országban, de több fogyasztó is lebukott - őket a Btk. július elseje óta szigorúbban bünteti. Az újonnan megjelenő kábítószereket folyamatosan figyelik a hatóságok. Szombaton tiltólistára kerültek annak az új dizájnerdrognak az alapanyagai is, amely nemrég több fiatal halálát okozta.

Három hete törtek rá a dílerekre a terrorelhárítók. Egy család – a szülők és a lányuk – terjesztette a gyanú szerint azt a dizájnerdrogot, amelytől két férfi meghalt Fejér megyében, több fiatal pedig kórházba került. Egyelőre nem tudni, hogy hányan használták a szert.


A vegyület szombaton felkerült a tiltott szerek listájára. Az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt az interneten kapható úgynevezett dizájnerdrogok terjedése, ezért újabb intézkedésekre volt szükség.

Az elmúlt napokban több dílert is elfogtak a rendőrök. Szombaton lángvágóval jutottak be a TEK-esek egy drogkereskedő budapesti lakásába, Szentmártonkátán és Előszálláson pedig marihuánaültetvényt számoltak fel. Hat embert vettek őrizetbe és több kábítószer-fogyasztót is elfogtak. A július 1-jén életbe lépett büntető törvénykönyv szerint már őket is súlyosabban büntetik: csak egyszer választhatják az elterelést, ha ezután lebuknak, börtönbe kerülhetnek. A toxikológusok szerint drogozás miatt nyáron kerül a legtöbb fiatal kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!