2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Osztogatott pozíciók a baloldalon

Dömsödi Gábor lesz Niedermüller Péter sajtófőnöke a VII. kerületben - tudta meg az Informátor. Az egykori televíziós, korábban Pásztó polgármester volt, azonban a bukását követően most a Demokratikus Koalíció adott neki pozíciót. Gyurcsány Ferenc nemcsak Dömsödi kezét nem engedte el, önkormányzati helyet kapott még Kálmán Olga korábbi biztonsági őre is.

Az Informátor stábja Niedermüller Péterrel szeretett volna interjút készíteni a VII. kerületi városházán. Oknyomozó műsorunk Erzsébetváros polgármesterét a Czeglédy Csabával kötött szerződésről szerette volna kérdezni. Niedermüller sajtófőnöke visszautasította az Informátor kérését, de ekkor kiderült: Dömsödi Gábor bukott polgármester, egykori televíziós lett a 7. kerület kommunikációs vezetője.

A Gyurcsány pártban senkinek nem engedik el a kezét. Varga Gergő az előválasztás kampányidőszakában még Kálmán Olga személyi testőreként tűnt fel. Az ózdi kötődésű DK-s most már Újbudán önkormányzati képviselő.

Erzsébetvárosban és Újbudán haverokat, a XV. kerületben pedig rokonokat helyez pozícióba a Demokratikus Koalíció. Németh Angéla polgármester vezetésével már a második közgyűlésen arról döntöttek a baloldali képviselők, hogy a kerület polgármesterének fia legyen a népjóléti bizottság egyik külsős tagja. A ügyet Németh Angéla és a fia sem kommentálta az Informátornak. A kerület DK-s országgyűlési képviselője szerint az egyetemista fiatalnak ez gyakornoki lehetőséget jelent.

Annyiból nem véletlen, hogy Németh Angéla DK-s polgármester fia az ELTÉn szociális munkás szakon tanul. Tehát neki ez egy gyakorlat is. Németh Angéla nem előszőr próbálkozik. 2010-ben a saját apját akarta bizottsági tagnak, amit az akkori fideszes polgármester megakadályozott. De nemcsak a Demokratikus Koalíció, hanem Karácsony Gergely is bőkezűen osztja a pozíciókat. A kampányában szóvivői feladatokat ellátó Barabás Richárd alpolgármester lett Újbudán. A Párbeszéd politikusát az Informátor arról kérdezte, hogy miért Czeglédy Csabát bízták meg a kerület jogi feladatainak ellátására.

Czeglédy Csaba adócsalással vádolt ügyvéd kerületi megbízásai komoly vitákat váltottak ki az ellenzéki pártok között. Gyurcsány Ferenc ennek ellenére ragaszkodik Czeglédy Csabához. A DK elnöke és Czeglédy ugyanis évtizedek óta baráti viszonyt ápolnak egymással.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!