2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ostromolják a határt: összefogtak a magyarok és az osztrákok + Videó

Hetedével csökkent az illegális határátlépők száma Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt évhez képest. Újraélednek azonban az eddig alvó útvonalak: Komárom-Esztergom megyében a 160 elfogás ötszöröse a tavalyinak, és nemrég 80 embert akartak Kőszeg térségében átjuttatni Ausztriába.

Az osztrák és a magyar belügyminisztérium megegyezett abban, hogy az illegális határátlépők elleni közös akciókat nemcsak a határ közelében hajtják végre. Borsa Csaba, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti vezetője azt mondta: „nagyon hasznos és nagyon gyors intézkedés volt, amelynek megvannak már az eredményei”. A hétvégén Komárom-Esztergom megyében és Tatabányán is tudtak elfogásokat végrehajtani. A brit, a francia és az olasz bevándorlási politika szigorodása miatt egyre inkább Ausztria a bevándorlók célállomása. Sokan az első néhány év után a családot is átszöktetnék.„Mind Szerbia, mind Románia irányából folyamatos erősödést érzünk a migrációban, főleg a közép-ázsiai térségből érkező migránsoknál” – tájékoztatott Borsa Csaba, hozzátéve: az afgánok, pakisztániak és indiaiak száma kezdett megemelkedni, illetve az elmúlt időszakban ismét feltűntek a koszovóiak. Mint fogalmazott: „komoly kihívásoknak nézünk elébe, nemcsak a külső, de a belső határokon is”.

A Hír TV szerette volna megtudni azt is, hogy március 15-én miért büntették meg a magyar autósokat a határtól néhány kilométerre, mielőtt osztrák autópálya-matricát vásárolhattak volna az első benzinkútnál, az osztrák tisztek azonban nem álltak kamera elé. Magyar kollégáik tudtak az ellenőrzésekről, de nem kívánták kommentálni. Volt olyan magyar autós, akit 120 euróra büntettek az osztrák rendőrök a sztrádamatrica hiánya miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!