2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Össznépi MSZP-s falazás és durva hangvételű Mesterházy-levél

Össznépi szocialista falazás folyik a Simon-ügyben – az Országgyűlés mentelmi bizottsága szerint. Rubovszky György, a testület elnöke azt mondta: az MSZP elnöke egy durva hangvételű, kioktató levélben mondta le részvételét a bizottság ülésén. Mesterházy Attilát a bizottság újra meghívta a következő ülésre.

„Semmiféle közpolitikai, közéleti szerepe nincs ennek a forrásnak, tehát magyarul az ő közéleti tevékenységéhez ez nem kötődik, hanem az azt megelőző életével kapcsolatos forrásfelhalmozásról van szó.” Ezt állította Mesterházy Attila február elején, amikor az Egyesült Államokból hazatérve első dolga az volt, hogy titokban egyeztessen volt helyettesével, Simon Gáborral az eltitkolt negyedmilliárdos vagyon eredetéről. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága arra várt volna választ az MSZP elnökétől, hogy mire alapozta a kijelentést.

Mesterházy Attila azonban nem jelent meg a testület zárt ülésén. A szocialista pártelnök arra hivatkozva mondta le részvételét, hogy az ügyben az ügyészség nyomoz, ezért szerinte a mentelmi bizottságnak nincs joga vizsgálódni. Rubovszky György azonban emlékeztetett, hogy Mesterházy Attilát nem Simon Gábor vagyonáról, hanem saját februári kijelentéséről kérdezték volna. „Mesterházy Attila vagy saját magának is, vagy csak másoknak, de falaz az ügyben, ugyanakkor a szocialista párt felelősségét a pénz tekintetében részben magára húzza, legalábbis mindent megtesz annak érdekében, hogy gyanúba keverje, mert más magyarázatot nem tudok adni arra, hogy ezt a buta struccpolitikát, ezt a nem a kérdésre, hanem sértegetve egész másra válaszolok játékot milyen alapon merné eljátszani” – mondta Rubovszky György.

A bizottság elnöke kitért arra is: a testületnek nem feladata vizsgálni azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint Simon Gábornak Magyarországon is lehet eltitkolt pénze. „Hogy kinek mije van, az rám nem tartozik. Rám az tartozik, hogy ha valaki konkrét panasszal jön, hogy milyen eltérés van a képviselő által beadott vagyonnyilatkozat és a tényleges vagyona között, akkor ezt kivizsgálom. De hála istennek, nem vagyunk nyomozásra kötelezve, még ellenőrzésre sem” – szögezte le Rubovszky György.

A mentelmi bizottság munkáját az MSZP-s tagok továbbra is bojkottálják. „Egy bizottsági tag, aki ezért felveszi a pótlékot, nem teheti meg, hogy szabotál. Főleg hogy itt egy olyan bizottságról van szó, ahol két ellenzéki képviselő távolléte nagyon könnyen megtorpedózhatja a bizottság munkáját. Én ezt felháborítónak tartom” – mondta Schiffer András, az LMP társelnöke.

A testület március 24-i ülésére ismét meghívják Mesterházy Attilát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!