2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Összmagyar jobboldali ifjúsági szervezet alakul

A Kárpát-medence ifjúságának összefogására új szervezetet alapít a Fidelitas és az IKSZ. A cél az, hogy az új egyesület a magyar kisebbség érdekeiben felléphessen intézményes formában.

18 magyar és 11 határon túli szervezet közös részvételével jön létre a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség anyaországi és határon túli társszervezeteivel együtt alapított Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület.

Ez az ernyőszervezet lesz hivatott arra, hogy közösen lépjünk fel, közösen dolgozzunk a magyar kisebbségek, a magyar fiatalok helyzetéért a Kárpát-medencén belül. Egy valami mindenképpen összeköt bennünket, hiszen nagyon sokan akár közéleti, akár politikai, de nagyon sok szervezet kizárólag ifjúsági tevékenységeket folytat. Viszont egy dolog összeköt bennünket, az a hazaszeretet és a nemzetben való közös gondolkodás– mondta Böröcz László.

Az ernyőszervezetet a Kárpát-medence ifjúságának összefogására alapítják, hogy együtt hatékonyabban tudjanak fellépni a magyar kisebbségek és magyar fiatalok helyzetéért.

Szeretnénk, hogyha a politikai szinteret a döntéshozók felé is becsatornázhatnánk az egyesületben megfogalmazott igényeket és az egyesületben megfogalmazott ötleteket, hogy ezáltal még hatékonyabban tudjunk fellépni a Kárpát-medencei magyar ifjúság ügyében– mondta Nacsal Lőrinc, az IKSZ elnöke. 

Az alapító szervezetek eddig is sok ügyben kiálltak egymásért. Nacsa Lőrinc szerint, fontos, hogy az új egyesületben minden nemzetrész képviselteti magát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!