2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Összesen 40 évet kaptak az idős nőt agyonverő férfiak

Összesen majd 40 év fegyházbüntetést kapott első fokon az a három férfi, akik 2017-ben agyonvertek egy idős nőt Göncruszkán. A vádlottak pénzt akartak szerezni, ezért törtek rá éjszaka a 81 éves asszonyra. Amikor a zajra felébredt, az egyik férfi olyan súlyosan bántalmazta, hogy pár nap múlva belehalt sérüléseibe.

  • Összesen 40 évet kaptak az idős nőt agyonverő férfiak

Mindhárom vádlott ellen életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott az ügyész a korábbi tárgyaláson. A férfiak a vád szerint pár arany ékszerért és egy tévéért agyonvertek egy 81 éves nőt a Borsod megyei Göncruszkán.

„Ez a bűncselekmény azt az üzenetet küldi az állampolgárok számára, hogy ha valaki tisztességben megöregedett, falun él, özvegy, vagy felesége, vagy férje meghalt, hiába kellő gondossággal jár el vagyonának, életének, egészségének a megőrzésében, hiába él normális, rendezett társadalmi helyzetben, falusi környezetben, ki van szolgáltatva annak, hogy ilyen bűncselekmény áldozatává válhasson” – mondta Jogg Zsolt, főügyészségi ügyész.

A vád szerint 2017 szeptember 15-én éjjel törtek be az idős nőhöz a férfiak, mert úgy tudták, a néni nagyobb összeget tart otthon. A keresgélés közben egyikük rálépett egy műanyag flakonra, mire a szobában alvó asszony felébredt.

„A. Imréné sértett, miután a zajra felébredt, meglátta a vádlottakat felült az ágyban és rájuk szólt, hogy mit keresnek itt. Erre M. Sándor azt felelte, hogy semmi köze hozzá. A. Imréné sértett erre felállt az ágya mellett és mondta M. Sándor elsőrendű vádlottnak, hogy feljelentem magukat. M. Sándor elsőrendű vádlott ezért odalépett az 1936 szeptember 28. napján született A. Imréné sértetthez, és egy esetben ököllel megütötte őt az arcán” – mondta Lengyel Andrea, tanácselnök.

Az idős nő összerogyott, majd felállt, de az elsőrendű vádlott újra megütötte, amitől a néni a földre esett. Ott a vád szerint a férfi tovább bántalmazta, egészen addig, amíg az asszony már nem védekezett. Két társa az egészet végignézte, majd leszedték a néniről az arany ékszereket, magukhoz vettek egy tévét és távoztak a házból. Az asszonyra másnap rokonai találtak rá. Orvost hívtak hozzá, de öt nap múlva meghalt a kórházban.

A Miskolci Törvényszék mindhárom férfit bűnösnek találta. Az elsőrendű vádlott 16, a másodrendű 13, a harmadrendű pedig 10 év letöltendő fegyházbüntetést kapott.

„Figyelemmel arra, hogy az idős koránál fogva gyengébb fizikumú A. Imrénét legalább 8-10 alkalommal bántalmazta az elsőrendű vádlott, és ezt követően olyan helyzetbe került a sértett, hogy a földön fekve már csak hörögni tudott, a bíróság megítélése szerint az elsőrendű vádlottnak át kellett fognia azt, hogy az általa véghez vitt ütések következtében a sértett olyan állapotba került, melynek során a stressz hatására kialakuló extrém magas vérnyomás lépett fel, és ennek talaján roncsoló agyvérzés következett be, amely halálos kimenetelű volt” – tette hozzá Lengyel Andrea.

Az elsőrendű vádlott továbbra is tagadja, hogy részt vett volna a bűncselekményben, ezért felmentésért fellebbezett. Társai sem fogadták el az elsőfokú ítéletet, ők a büntetés enyhítéséért folyamodtak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!