2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Orvoshiányt okozhat Egerben az önkormányzat legújabb döntése

Öt év helyett egy évre adhatja ki az egri Markoth Ferenc Kórház az általa kezelt önkormányzati lakásokat - erről döntött a város közgyűlése. Eger Jobbikos polgármestere azért csökkentette a kórház bérlőkijelölési jogát, hogy felülvizsgálja, valóban azok laknak-e kedvezményesen Egerben, akik a város számára nélkülözhetetlenek. A helyi Fidesz szerint a módosítás után csökkenhet az Egerben munkát vállaló orvosok száma.

  • Orvoshiányt okozhat Egerben az önkormányzat legújabb döntése

Eger önkormányzati lakásai közül kettőben a Markoth Ferenc Kórház jelölheti ki, kinek adják ki kedvezményes áron az ingatlanokat. A lakásokat főleg azok a fiatal orvosok veszik igénybe, akik a városban szeretnének letelepedni. Eddig a kórház bérlőkijelölési joga öt évre szólt. A csütörtöki közgyűlésen azonban polgármesteri javaslatra, ezt egy évre csökkentették.

A helyi Fidesz frakció szerint félő, hogy az egy évig biztosított lakhatás nem lesz elég vonzó a fiatal orvosok számára.

Az egri Markoth Ferenc Kórházban az országban kimagasló a fiatal orvosok száma, emiatt nem küzdenek orvoshiánnyal. Az intézmény a szolgálati lakás mellett ösztöndíjprogrammal is segíti a pályakezdőket.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!