2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Országszerte tüntettek a tanárok és diákok

A felsőoktatási reformok ellen pénteken ismét országszerte tüntettek a tanárok és diákok. A Hallgatói Hálózat hétfőre újabb demonstrációt szervez Budapesten, az ELTE bölcsészkara elé. Az érdekképviselet meghívta Hoffmann Rózsát, Balogh Zoltánt és Orbán Viktort is.

A felsőoktatás reformjai miatt folytatódtak a diákmegmozdulások. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hallgatói Önkormányzata a szénszünet és az egyetemektől megvont források miatt szervezett csendes demonstrációt. Jövő kedden is lesz tüntetés, akkor a középiskolai és egyetemi polgárok fórumára kerül sor.

„Szeretnénk ezekkel a különböző performanszokkal felhívni a figyelmet arra, hogy továbbra is vannak problémák és bár megkezdődtek az egyeztetések, egyelőre nem kaptunk olyan érdemi minőségi előrelépést, ami alapján ezeket meg kellene szüntetnünk” – fogalmazott Gulyás Tibor HÖK-elnök.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói a szénszünet ideje alatt szabadegyetemi előadásokat tartanak. Ezzel jelzik, hogy az utcai politizálás mellett egyéb eszközeik is vannak: elsősorban a tudomány, a szabad gondolat terjesztésével tiltakoznak.

„Ezek az előadások melyek itt elhangzanak tulajdonképpen nem érintik az éppen aktuális eseményeket. Elméleti megközelítésmódokat kapunk a felsőoktatásról, a hatalom különböző megközelítéseiről beszélünk, és persze, hogy áthallásos lesz, hiszen jelen körülmények között csoda lenne, ha nem lennének áthallásosak szövegeink. De bízunk benne, hogy az a közönség, mely Szeged város teljes népességéből tevődhet össze érteni fogja a mondanivalónkat és nem ellenségesen, nem megosztó jelleggel fog ehhez a rendezvényhez viszonyulni” – fejtette ki Szirmai Éva, főiskolai docens

A vidéki tüntetésekhez péntek délelőtt az egyik miskolci gimnázium diákjai is csatlakoztak. A Hallgatói Hálózat hétfőre újabb demonstrációt szervez az ELTE Bölcsészettudományi karánál. A fórumra meghívták Hoffmann Rózsát, Balogh Zoltán és Orbán Viktort is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!