2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 11:00

Belföld

Országszerte havazással indult a nap + videó

Megbénította Budapestet a havazás. Az Útinform információi szerint: város-szerte hatalmas dugókat okoztak a csúszós-és havas utak, számos baleset történt. A BAH csomópontnál például keresztbe fordult egy busz. Közben a főváros térségében az Országos Meteorológiai Szolgálat már fokozott veszélyre figyelmeztet az ónos eső miatt.

  • Országszerte havazással indult a nap + videó

Havazással indult a csütörtöki nap az ország nagy részén. Elsősorban az észak-keleti vármegyékben borult fehérbe a táj. Volt, ahol 5-10 centi friss csapadék hullott.

Az intenzív havazás a fővárost is elérte. Az időjárás a budapesti közlekedésben is fennakadásokat okozott. Több baleset is történt, a BKK közlése szerint 17 busz is terelve vagy szakaszosan közlekedett a nap folyamán. Az egyik helyi járat például keresztbe fordult a BAH-csomópontnál.

A havat azonban nem sokáig élvezhették mindenhol. Egyre több országrészben ugyanis ónos eső váltotta föl. A veszélyes időjárási körülmények miatt utakat zártak le a teherforgalom elől. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már szerda délután figyelmeztetést adott ki a csütörtökre várható intenzív havazás és tartós ónos eső miatt.

Megelőző síkosságmentesítési munkát végeztek több vármegyében is, ezalatt pedig több mint 4 ezer tonna útszóró sót, és közel 300 ezer liternyi kálcium-klorid oldatot juttattunk ki, fontos azonban megjegyezni, hogy nagyon sok helyen az ónos eső előtt havazás lesz, és ahogy a hőmérséklet emelkedni fog, úgy fog a havazás átváltani ónos esőbe – hangsúlyozta Pécsi Norbert Sándort, a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

A csúszós utakra és a csökkent látótávolság veszélyére figyelmeztetett a katasztrófavédelem is.

Csak az induljon útnak, akinek nagyon muszáj, és ők is folyamatosan tájékozódjanak az útviszonyokról, illetve kövessék a legfrissebb veszélyjelzést, van esély arra, hogy akár a piros fokozatú riasztás is érvénybe lépjen ónos esőre vonatkozóan – erről pedig már a Hír TV-nek nyilatkozó meteorológus beszélt.

A Híradóban Nógrád megyéből kapcsoltuk tudósítónkat Molnár Pétert.

 A változékony idő pénteken és szombaton is velünk marad. Az ország déli, délkeleti részén akár 15 fok köré is emelkedhet majd a hőmérséklet, hétvégén pedig újabb hidegfront érkezik, melynek következtében ismét havazás, havas eső várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

A Budapestet csődközelben juttató főpolgármester rekordot ért el, mivel még soha ennyi hatósági nyomozás nem volt fővárosi ügyekben, mint a regnálása alatt – írja a Metropol.
Európa a háború árnyékában + videó

Európa a háború árnyékában + videó

Ma mutatják be a Századvég Alapítvány „Európa a háború árnyékában” című konferenciáján az Európa Projekt-kutatás legfrissebb eredményeit. Kövesse élőben az eseményeket nálunk május 7-én, kedden 8:45-től!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!