2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Országjárásba kezdett a bukott miniszterelnök-jelölt, aki szerint a fél ellenzék áruló

Országjárásba kezd Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke. Egy, a Magyar Nemzet által megismert elnökségi hírlevélből kiderül, a bukott miniszterelnök-jelölt elindította saját kampányát, tervei szerint karácsony előtt, kevesebb, mint egy hónap alatt bejárja az ország nagyobb városait.

  • Országjárásba kezdett a bukott miniszterelnök-jelölt, aki szerint a fél ellenzék áruló

A levél szerint a rendezvények célja, hogy „elvigyék az igazság hangját” mindenkihez és találkozzanak a párt tagjaival, szimpatizánsaival. 

Mint írták, a Mindenki Magyarországa Néppártnál hisznek a hazugságok nélküli Magyarországban, hisznek a tisztességben és legfőképpen hisznek a demokratikus Magyarország megteremtésének lehetőségében. – A kormánymédia hazugságival szemben mi a valódi problémákról és megoldásokról kívánunk párbeszédet folytatni a hazájáért tenni akaró honfitársainkkal – olvasható a felhívásban. 

A Magyar Nemzet beszámolója szerint az országjárás első állomása Miskolc volt, az a vármegyeszékhely, ahol 

a Demokratikus Koalíció az LMP-vel közösen saját jelöltet indít Veres Pál jelenlegi ellenzéki polgármesterrel szemben a jövő évi önkormányzati választáson.

Miskolc az első olyan hely, ahol az ellenzék az ellenzék ellen feszül, ahol a DK és szatellit pártja, az LMP már bejelentette, hogy önálló jelöltet indít a várost egyébként sikeresen vezető Veres Pállal szemben, miközben a többi párt Veres mögött áll – jelentette ki Márki-Zay.

Szerinte ez a választás, kénytelen-kelletlen az összefogás terepe, hiszen ha az ellenzéki szavazatok több felé mennek, a Fidesz kétharmaddal is nyerhet Miskolcon, így még a választás előtt „le kell meccselni” ki milyen színekben hogyan indul. 

– Egy egységes csapatnak szabad csak indulni, ha a pártok nem tudnak ebben megállapodni, előválasztást kell tartani 

– mondta a bukott miniszterelnök-jelölt, aki fel is ajánlotta segítségét az előválasztás lebonyolításában. Hangsúlyozta, ha valaki nem hajlandó elindulni az előválasztáson, az áruló, és tudni fogják, kit kell támogatni a választáson.

 – Áruló ellenzékire soha senki ne szavazzon! – tette hozzá, megjelölve a Jobbikot és az LMP-t, de a DK-t is említette, mint esélyes áruló pártot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!