2020. június 5.,
péntek, Fatime napja

Őrizetbe vették a füstbombázó férfit

Hír TV

2018. december 22., szombat 13:15, frissítve: szombat 13:31

A péntek esti tüntetés hivatalos befejezése után egy embert vettek őrizetbe a rendőrök. Egy debreceni férfit gyanúsítanak garázdasággal, aki füstbombát dobott a Sándor-palotára.

A héten egyébként két demonstrálót már el is ítéltek. Egy 31 éves férfi, aki a keddi kossuth téri demonstráción fekete festéket fújt az országzászlóra , 312 óra közérdekű munkát kapott nem jogerősen. Előtte viszont egy másik férfit 1 év, 4 évre felfüggesztett börtönre és a bűnügyi költségek megfizetésére köteleztek. Ő még vasárnap, ittas állapotban támadt rá egy vele szemben intézkedő rendőrre a demonstráció után. Az országgyűlés sajtófőnöke szerint egyébként több millió forintos kárt okoztak Budapesten a demonstrálók. A Kossuth téren szobrokat, padokat, az Országház ablakait és a karácsonyfa előtti szánkókerítést sem kímélték, ahogy az MTVA-székházat sem.

A magyarok egyértelműen elítélik az erőszakot és a megfélemlítést - jelentette ki Hidvéghi Balázs az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A FIDESZ kommunikációs igazgatója ugyanakkor megköszönte a Gyimesvölgye Férfikórusnak, hogy szánkókat hoztak a Parlamenthez, amelyekkel pótolni tudják a tüntetés alatt megrongált díszletet a nemzet karácsonyfájánál.

Olyan új politikai akció indult el, ami utcai erőszakhoz vezetett, mely rendőröknek a provokálásához vezetett, amely megrongáláshoz vezetett, karácsonyfa égetéshez , meg szánkók megrongálásához (zárójelben megjegyzem, ragadjam meg az alkalmat), szeretném megköszönni itt a tv nyilvánosságából a gyímesieknek, akik ma szánkókat hoztak és átadtak a parlament alelnökének, akik itt voltak egyébként egy kulturális fesztiválon Budapesten, köszönjük szépen az ezer éves magyar határról elhozták a szánkókat– jelentette ki Hídvéghi Balázs.