2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Őrizetbe vették a baloldali összefogás óbudai alpolgármesterét

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a hatóságok a ma reggeli házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert, a baloldali összefogás politikusát. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán folytatott nyomozást.

  • Őrizetbe vették a baloldali összefogás óbudai alpolgármesterét

A hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergő – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügy előzményeiről a HírTV is beszámolt

Az őrizetbe vétel egyenes folyománya annak a ma délelőtti házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során.

A nyomozó főügyészség azt közölte az MTI-vel az ügy kapcsán, hogy korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást, és kedd délelőtt több helyszínen – köztük a III. kerületi önkormányzatnál – folynak vagy folytak eljárási cselekmények. A hatóság várhatóan szerdán ad részletesebb tájékoztatást az ügyről, lapunk azonban kérdéseket küldött a KNYF-nek. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Márciusban is volt egy hasonló akció Óbudán, ekkor négy embert vettek őrizetbe, lapunk tudomása szerint köztük van P. Gábor, Gajda Péter kispesti polgármester egykori kabinetfőnöke és bizalmasa, aki 2020-től a Demokratikus Koalíció által vezetett kerületekben kezdett üzletelni. Óbudán a helyi újság kiadásának feladatait vette át cégével.

A megalapozott gyanú szerint – tudomásunk alapján P. Gábor, ám az ügyészség nem nevezte meg őt a közleményeiben – a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították.

A III. kerületi önkormányzat akkor azt közölte, hogy sem hivatali, sem önkormányzati, sem az intézményrendszerben dolgozó munkatársat nem érint az az eljárás, amellyel kapcsolatban dokumentumokat és iratokat kért be a Központi Nyomozó Főügyészség az önkormányzattól. Mostanra azonban úgy tűnik: fordult a kocka.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Fertőzésveszély Óbudán, beterítette a szennyvíz a Római partot. A terület fertőtlenítése azonban elmaradt, ezért az Egyesület a Római Partért közleményt adott ki, melyben felszólították Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kezdjék meg a Római-part fertőtlenítését.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!