2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Orgonát kapott az érsekhalmi római katolikus templom

Új orgonát kapott a Magyar falu program pályázatán elnyert támogatásból az érsekhalmi Munkás Szent József római katolikus templom.

  • Orgonát kapott az érsekhalmi római katolikus templom

Szauter Róbert plébános tájékoztatása szerint az 1989-ben felszentelt érsekhalmi római katolikus templom korábban nem rendelkezett megfelelő liturgikus hangszerrel, csupán egy régi harmóniumot használtak egyházi énekeik kíséretéhez. Idővel a hangszer alkatrészei megkoptak, így hangversenyekre és komoly darabok előadására is alkalmatlan volt.

Mint írja, egy olyan templomi hangszer beszerzését tűzték ki célul, amely "méltó az istentiszteletek áhítatához, elősegíti a közösségi élet megújulását és alkalmas az egyházi kulturális programok, zenei áhítatok és orgonakoncertek megvalósításához".

A Magyar falu programban elnyert több mint 4,2 millió forint támogatási összegből a plébánia egy kétmanuálos, 31 hangzó regiszteres, pedálsorral is rendelkező elektromos orgonát vásárolt. A modern Chorum-hangszerek hűen reprodukálják a klasszikus orgona hangzását. A hangok gazdagságát és szépségét egy precíz visszhangrendszer erősíti, amely változatos akusztikai környezet megalkotására képes. Óriási előnyt jelent, hogy ARTEM-technológiája hűen vissza tudja adni a hagyományos síphangokat, a lágy fuvolától egészen az erőteljes nyelvregiszterekig - közölték.

Az orgonabeszerzés mellett a támogatásnak köszönhetően egy közösségszervező is segíti és gazdagíthatja az érsekhalmi egyházi csoportok életét különféle lelki, zenei és kézműves programokat biztosítva az érdeklődőknek - olvasható a közleményben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!