2020. október 20.,
kedd, Vendel napja

Orbán Viktornak durva, személyeskedő kampányra kell felkészülnie

Hír TV

2018. szeptember 26., szerda 17:40, frissítve: szerda 18:10

Szigorítana a Jobbik a politikusoknak adható ajándékok szabályozásán azt követően, hogy Orbán Viktor két labdarúgó mérkőzésre magánrepülővel utazott. A Fidesz szerint az ellenzéki pártnak papírja van róla, hogy százmilliókat fogadott el törvénytelenül egy magyar oligarchától. A Hír TV-nek nyilatkozó szakértő szerint az EP-választásokat megelőző kampányban a miniszterelnöknek durva, személyeskedő kampányra számíthat.

Szigorítana a Jobbik a politikusoknak adható ajándékok szabályozásán. Javaslatukat napokon belül kidolgozzák – jelentette be Szilágyi György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón. A politikus azt mondta: a közbeszerzésen induló cégek vezetői semmilyen ajándékot nem adhatnának politikusoknak, mert azok ugyan magánemberként fogadják el azokat, de utána hivatali minőségükben döntenek arról, hogy milyen megbízásokat adnak az adott cégnek. Példaként a miniszterelnök oroszországi labdarúgó VB-re és a Videoton bulgáriai meccsére tett magánrepülős útját említette.

„Ezek a politikai szereplők azzal védekeznek, hogy ők mint magánemberek vesznek részt ezeken az utakon, a probléma csak az, amikor különböző pályázati források elbírálásánál kell részt venniük, mint politikusok, különböző európai uniós forrásokról és költségvetési forrásokról döntenek, akkor már politikusként döntenek azoknak a vállalkozóknak a javára, akiktől ilyen ajándékokat kapnak. Főleg Orbán Viktor esetében gondolom úgy, hogy ez abszolút törvénytelen” – fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.

Papírjuk van a törvénytelenül elfogadott százmilliókról

A Jobbiknak papírja van arról, hogy százmilliókat fogadott el törvénytelenül egy magyar oligarchától – így reagált a Fidesz frakció Szilágyi György szavaira. A kormánypárt szerint ezt kimondta az Állami Számvevőszék és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is. Ebbe bukott bele a Jobbik elnöke és ennek volt haszonélvezője a Jobbik minden képviselője, így Szilágyi György is - áll a közleményükben.

Durva, személyeskedő kampányra készülhet a miniszterelnök

A Nézőpont Csoport vezetője a Hír TV-nek arról beszélt, hogy durva, személyeskedő kampányra kell felkészülnie a magyar miniszterelnöknek az európai választási kampányban. Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott, az amerikai milliárdos által finanszírozott Átlátszó.hu cikke is Orbán Viktort támadja egy olyan ügyben, amelyben a korábbi baloldali kormányok is hasonlóan jártak el.

„Az Átlátszó egyértelműen Soros György által finanszírozott médiafelület és éppen ezért az a cikk, ami megjelent, az egészen biztosan állítható, hogy Soros György érdekeit szolgáló, talán bizony általa kezdeményezett írás. Mindez pedig az európai kampánynak, az európai parlamenti kampánynak a része, amit láthatunk: a Sargentini-jelentéssel indult ez a kampány, a második eseménynél tartunk, és még nagyon sok minden vár ránk az elkövetkező kilenc hónapban” – húzta alá a szakértő.