2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Orbán Viktornak durva, személyeskedő kampányra kell felkészülnie

Szigorítana a Jobbik a politikusoknak adható ajándékok szabályozásán azt követően, hogy Orbán Viktor két labdarúgó mérkőzésre magánrepülővel utazott. A Fidesz szerint az ellenzéki pártnak papírja van róla, hogy százmilliókat fogadott el törvénytelenül egy magyar oligarchától. A Hír TV-nek nyilatkozó szakértő szerint az EP-választásokat megelőző kampányban a miniszterelnöknek durva, személyeskedő kampányra számíthat.

Szigorítana a Jobbik a politikusoknak adható ajándékok szabályozásán. Javaslatukat napokon belül kidolgozzák – jelentette be Szilágyi György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón. A politikus azt mondta: a közbeszerzésen induló cégek vezetői semmilyen ajándékot nem adhatnának politikusoknak, mert azok ugyan magánemberként fogadják el azokat, de utána hivatali minőségükben döntenek arról, hogy milyen megbízásokat adnak az adott cégnek. Példaként a miniszterelnök oroszországi labdarúgó VB-re és a Videoton bulgáriai meccsére tett magánrepülős útját említette.

„Ezek a politikai szereplők azzal védekeznek, hogy ők mint magánemberek vesznek részt ezeken az utakon, a probléma csak az, amikor különböző pályázati források elbírálásánál kell részt venniük, mint politikusok, különböző európai uniós forrásokról és költségvetési forrásokról döntenek, akkor már politikusként döntenek azoknak a vállalkozóknak a javára, akiktől ilyen ajándékokat kapnak. Főleg Orbán Viktor esetében gondolom úgy, hogy ez abszolút törvénytelen” – fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.

Papírjuk van a törvénytelenül elfogadott százmilliókról

A Jobbiknak papírja van arról, hogy százmilliókat fogadott el törvénytelenül egy magyar oligarchától – így reagált a Fidesz frakció Szilágyi György szavaira. A kormánypárt szerint ezt kimondta az Állami Számvevőszék és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is. Ebbe bukott bele a Jobbik elnöke és ennek volt haszonélvezője a Jobbik minden képviselője, így Szilágyi György is - áll a közleményükben.

Durva, személyeskedő kampányra készülhet a miniszterelnök

A Nézőpont Csoport vezetője a Hír TV-nek arról beszélt, hogy durva, személyeskedő kampányra kell felkészülnie a magyar miniszterelnöknek az európai választási kampányban. Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott, az amerikai milliárdos által finanszírozott Átlátszó.hu cikke is Orbán Viktort támadja egy olyan ügyben, amelyben a korábbi baloldali kormányok is hasonlóan jártak el.

„Az Átlátszó egyértelműen Soros György által finanszírozott médiafelület és éppen ezért az a cikk, ami megjelent, az egészen biztosan állítható, hogy Soros György érdekeit szolgáló, talán bizony általa kezdeményezett írás. Mindez pedig az európai kampánynak, az európai parlamenti kampánynak a része, amit láthatunk: a Sargentini-jelentéssel indult ez a kampány, a második eseménynél tartunk, és még nagyon sok minden vár ránk az elkövetkező kilenc hónapban” – húzta alá a szakértő.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Herczegh Anita: A teremtés csodája, hogy a kisbaba elfogadja az őt körülvevő világot

A köztársasági elnök felesége vasárnap Péteriben, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Babaköszöntő című rendezvényén mondott beszédet. 2021. szeptember 19.

Válasz helyett nevetgélés

Hallgat a nyelvvizsgájával kapcsolatos botrány ügyében a főpolgármester. 2021. szeptember 19.

Visszatekintő: váratlan eseményként hivatkozta le a rendőrfőkapitány a helyzetet

Gyurcsány Ferenc 15 éve mentális okokkal magyarázta az egyenruhások bizonytalankodását, késlekedését a köztelevízió épületének ostroma után. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!