2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor: Ünnepeljünk együtt!

  • Orbán Viktor: Ünnepeljünk együtt!

Március 15-én azokra a hősökre emlékezünk, akik ha kellett mindenüket, sőt az életüket is odaadták a magyar szabadságért – ezt mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott videón, amelyen a közelgő nemzeti ünnep alkalmából a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki társaságában beszél. A két államfő külön-külön fog beszédet mondani a szabadság ünnepén, ahová mindkét nemzet polgárait várják.

„Kedves barátaim! Itt kopogtat az ajtón március 15-e, nemzeti ünnepünk napja, a magyar szabadság napja, amikor azokra a hősökre emlékezünk, akik, ha kellett mindenüket, sőt az életüket odaadták a magyar szabadságért. Ezt a harcot a szabadságért mindig a lengyelekkel közösen vívtuk meg, már akkor a 19. század közepén is több száz lengyel harcolt az oldalunkon, most is jönnek az ünnepségünkre, erre a közös lengyel–magyar ünnepségre és abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök úr is, hogy Budapesten saját szavaival köszöntse az egybegyűlteket. Kérjük, jöjjenek el, ünnepeljünk együtt” – fogalmazott a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!