2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:30

Belföld

Orbán Viktor: Ukrajna nem fegyverekre kapja az 50 milliárd eurót + videó

Brüsszel a háború lázában ég és minden a háború körül forog, az európai vezetők háborús logika mentén érvelnek, Magyarország szerint viszont Brüsszelben mindennek a béke körül kellene forognia és arra kellene törekedni, hogy minél hamarabb tűzszünet legyen, majd béketárgyalások - hívta fel rá a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

  • Orbán Viktor: Ukrajna nem fegyverekre kapja az 50 milliárd eurót + videó

A kormányfő rámutatott, a háború azonban továbbra is nyitott, több százezer ember vesztette életét, továbbra is öldöklés folyik a frontvonalon, nem látni a dolog végét. 

Ebben a közegben kell Magyarországnak békepárti politikát folytatni. A mi álláspontunk, mi nem szállítunk fegyvert, nem is adunk pénzt fegyverre. Most, hogy 50 milliárd eurót kap Ukrajna, azt nem fegyverekre kapja! Az egy másik vita, az is zajlik, az egy másik pénzügyi alap

- tette hozzá. 

Orbán Viktor kiemelte, a most elfogadott 50 milliárd euró arra kell, hogy a csődbe jutott ukrán állam ne omoljon össze. 

Úgy fogalmazott,

Ukrajna lélegeztetőgépen van, ha az amerikaiak és az európaiak nem küldenek pénzt, akkor be kell zárni a boltot. Gyakorlatilag az ukrán állam költségét állja most az Európai Unió. 

A miniszterelnök szerint nem igaz, hogy az idő az ukránoknak kedvez, sokkal inkább az oroszoknak, és nem látja esélyét az erőviszonyok megváltozásának sem. 

Orbán Viktor azért tartja sikeresnek a brüsszeli tárgyalásait, mert meg tudott állapodni abban, hogy nem vehetik el a magyaroknak járó pénzt és azt nem küldhetik el Ukrajnába. 

A nagyokkal meg lehetett állapodni abban, hogy ez nem fordulhat elő és akkor Magyarország is részt vállal az ukrán állam működéséhez szükséges pénzek küldéséből, de fegyvert nem küldünk és Magyarországra továbbra is éerkezik az a pénz, ami nekünk jár

- összegezte a kormányfő. 

Gazdákkal találkozott Orbán Viktor Brüsszelben

szerdai találkozót felidézve a miniszterelnök elmonda, az a fő gondjuk, hogy Brüsszel olyan szabályokat hoz, ami a termelést egyre drágábbá teszi számukra. Brüsszel megengedi, hogy olyan országokból hozzanak be termékeket az EU-ba, ahol nem érvényesek ezek a szabályok. Ebből nagy vita volt az EU-csúcson is. 

Most éppen a csirkét engedik be, vagyis egy kilogramm csirkehús előállítása Európában és Ukrajnában teljesen más költségszinten történik, ez pedig nem fair, a gazdák éppen ezért vannak ott, úgy érzik a távolság köztük és a brüsszeli döntéshozók között, az ég és föld

- mutatott rá.

Orbán Viktortól azt kérték a gazdák, hogy Magyarország, Szlovákia és Lengyelország blokkoljon és ne engedje be az ukrán árut. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!