2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Orbán Viktor: Stratégiai nyugalomra van szükség + videó

  • Orbán Viktor: Stratégiai nyugalomra van szükség + videó

– Jól érzékelik Európában a vezetők, hogy a világ veszélyes hellyé vált. Mindenki attól tart, hogy az izraeli háború átcsaphat egy államok közötti háborúba – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában. A miniszterelnök elmondta, hogy a Balkánon békétlenség van.

– Stratégiai nyugalomra van szükség – húzta alá a kormányfő. Leszögezte, hogy az emberéletek megmentése és a gazdaság tekintetében is féken kell tartani az izraeli–palesztin konfliktust.

Az ukrajnai háború kapcsán jelezte, hogy két szláv nép háborújáról van szó, amit mielőbb tűzszünettel és béketárgyalásokkal kellene lezárni, ám a brüsszeli vezetők úgy beszélnek, mintha a saját háborújuk lenne. – A NATO is csúszik bele ebbe a háborúba. Azzal, hogy kimondták, katonákat is küldenének Ukrajnába, egy másik fejezete kezdődött meg a háborúnak – rögzítette Orbán Viktor. Mint mondta, amíg nemzeti kormány áll Magyarország élén, egyik oldalon sem fogunk beleavatkozni a háborúba.

Orbán Viktor emlékeztetett: a NATO egy védelmi szövetség, azzal, hogy csatlakoztunk hozzá, számíthatunk a többiek segítségére. – Szó sincs arról, hogy együtt fogunk megtámadni valakit. A tagállamok európai ernyő alatt akarnak pénzt adni a háborúra, de ne a magyarok pénzét küldjék Ukrajnába – szögezte le a kormányfő. Hozzátette: el kell kerülni, hogy a nekünk járó pénz Ukrajnában landoljon.

A miniszterelnök szerint Európában egy békepárti kormány van: Magyarország kormánya. Arra számít, hogy repedezni fog a háborúpárti európai gondolkodás, mert egyre többen ismerik fel, hogy tűzszünet és tárgyalások kellenek, és a lehető legkevesebb pénzt kell adni Ukrajnának.

A gazdasági versenyképesség romlik, a zöld átmenetre nincs pénz, van elég gazdasági gondunk. Választási kampány van, az európai emberek a béke felé fogják nyomni a saját kormányaikat, ahogy tették a migráció esetén is – jelentette ki a miniszterelnök.

Úgy fogalmazott: a szólásszabadság Nyugat-Európában rossz bőrben van, a média, az egyetemek, az alapítványok és a politikusok egyszínűvé váltak. Ma egy véleményúthenger uralkodik nyugaton, ami párosul a mindennapi elnyomás jelenségeivel. Ha egy egyszerű munkás a munkahelyén olyat mond nyíltan, ami nem vág egybe a mainstreammel, akkor másnap lehet, hogy nem lesz állása. – A brüsszeli MCC-rendezvény betiltásának a legizgalmasabb része az volt, hogy megfenyegették a cateringeseket. Magyarországon minden nézőpont megjelenik, nálunk nincsenek szankciók valakinek a véleménye miatt.

Ma Magyarország nélkül, a magyar emberek nélkül, a magyar kormány hangja nélkül nincs szabadság Európában

– mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök rádióinterjújában beszámol a legújabb kormányzati döntésekről és a most véget ért EU-csúcs eredményeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!