2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Orbán Viktor: No migration, no gender, no war, hogy Brüsszelben is értsék + videó

Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a 10. Békemeneten, a Margitszigeten elmondott beszédében.

  • Orbán Viktor: No migration, no gender, no war, hogy Brüsszelben is értsék + videó

Csak akkor maradhat ki Magyarorzág a háborúból, ha miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme – ismertete a kormányfő az origo beszámolója szerint. 

Ha a baloldal győz, akkor cska idő kérdésre és a háború utolér minket. 

A háborúpártiak elvesztették a józan eszüket, és készen állnak összeütközni az egész kelettel, és azt hiszik győzhetnek. 

A háborúpártiakat nem meggyőzni, hanem legyőzni kell

- mondta.

Európa nem bír ki még egy háborút, és ezért jött létre az EU. Az I. világháború előtt Európa volt a világ ura, míg a II. világháború után nem maradt önmaga ura - mondta Orbán Viktor. A dolgok állása szerint egy újabb háború után ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarában - tette hozzá.

 A háborúban Magyarország semmit nem nyerhet, és mindent elveszíthet

- hangsúlyozta a kormányfő. Az I. világháborúban elvesztettük az ország kétharmadát, a második világháborúban idegen földön megsemmisült az ütőképes haderő - ismertette. Még tárgyalni sem tudtunk a leendő győztessel. 1,5 millió életet vesztettünk a két világháborúban. Micsoda erős országunk lenne, ha ők most meglennének. Most pedig egy újabb háborús részvételt akarnak tőlünk. Nem fogunk hadba lépni, hogy Brüsszelben is megértsék, ezért halkan mondom. Semmi keresnivalónk nincs az orosz fronton - mondta. 

Nemet mondunk arra a haditervre, amit a nagyhatalmak érdekében dolgoztak ki Ukrajnában. Soros már 30 éve megírta a maga felforgató könyvét, miszerint Oroszországot nyugati technikával és keleti élőerővel lehet legyőzni. 

A magyar baloldalt pedig ez a Soros György finanszírozza, a magyar baloldal a saját békepárti szavazóit is elárulja a háború érdekében - tette hozzá. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Oroszország legyőzését ígérték a szankciókkal Brüsszelben, de semmit sem értek el. A háborúpárti vezetők vannak többségben, de nem először állunk szemben a túlerővel. Mindig időt kell nyerni - tette hozzá.

Aki időt nyer, az békét nyer. 

A honfoglalás óta számos háborút éltünk túl, de még itt vagyunk. Sokan hiszik, hogy a gonosz nem létezik, pedig a világháborúk mögött a gonosz áll. 

Eljött az ördögűzés ideje, vagy mi győzünk, vagy ők, harmadik út nincs, csak harmadik világháború. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!