2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Orbán Viktor: nincs meg a bizalom az ukrán kormánnyal

Továbbra is megvétózza Magyarország Ukrajna NATO és EU-csatlakozási törekvéseit - erről Orbán Viktor beszélt a Magyar Állandó Értekezlet ülésén. A miniszterelnök szerint erre a Kárpátaljai magyarok védelme érdekében van szükség. A kormányfő szerint a nyelvtörvény után arra készül az ukrán Parlament, hogy az oktatáson túl mutató szabályozások is korlátozzák a kisebbségek jogait. Orbán Viktor szerint nincs meg a bizalom az ukrán kormánnyal, így nem tudják komolyan venni a tárgyalásokat.

  • Orbán Viktor: nincs meg a bizalom az ukrán kormánnyal

Az, hogy megállapodunk valamiben hétfőn valamiről és kedden azt állítják és megállapodunk, hogy mit csinálunk szerdán és csütörtökön teljesen más történik még az én praxisomban is párját ritkító eset. Nincs meg a bizalom az ukrán kormánnyal a tárgyalásokhoz - erről Orbán Viktor beszélt a Magyar Állandó Értekezlet ülésén. A miniszterelnök szerint az ukrán parlament tovább korlátozná a kárpátaljai magyarok jogait, ezért továbbra is megvétózza a kormány Ukrajna NATO és EU-csatlakozási törekvéseit.

Világossá tesszük a NATO-ba is, meg az Európai Unióba is, ha egyáltalán vezet út Ukrajnából, ha egyáltalán vezet e, a geopolitikai realitások ezt egy komoly alternatívának mutatják e vagy sem, de ez ta kérdést tegyük zárójelbe, de ha vezet ilyen út, az csak Magyarországon és Budapesten keresztül vezet, kész. Ebből fakad az, hogy válaszlépésként a kárpátaljai magyarokat ért diszkriminatív törvényekre, mi blokkoljuk az összes európai uniós és NATO-fórumon az Ukrajnával való együttműködés fórumainak egyáltalán a működését is– mondta Orbán Viktor. 

Az EU balkáni bővítését viszont magyar nemzeti érdeknek nevezete a kormányfő, mert szerinte az megnöveli Magyarország és a térség jelentőségét.

Mert függetlenül attól, hogy a V4 csak négy országból áll Közép Európa egészét tekintve több országról beszélünk, amelyek hozzá fognak adódni leginkább a magyar gazdaság integratív képességein keresztül. a közép európai teljesítményéhez, tehát Közép Európa geopolitikai felértékelődésének fontos momentuma lesz, amikor a Montenegróikat reményeim szerint előbb utóbb a macedónokat és a szerbeket föl tudjuk majd venni az Európai Unióba– mondta. Az ülésen a DK-n kívül az összes magyar és külhoni párt részt vett. A Miniszterelnök-helyettes szerint az eseményen egység volt a legfontosabb nemzetstratégiai kérdésekben.

Az összes parlamenti párt határon belül és határon kívül a legfontosabb nemzetstratégiai kérdésekben nézetazonosságban van. Ez úgy szól, hogy a külhoni magyarságnak jár a magyar állampolgárság és jár a szavazati jog és a külhoni magyarságnak jár az autonómia, az európai tapasztalatoknak, normáknak, szabályoknak megfelelően, tehát a tömb magyarságnak területi autonómi a kisebbségi és szórványmagyarságnak pedig kulturális illetve személyelvű autonómia– Semjén Zsolt ismertette, hogy 1 millió 50 ezer fölött van a honosítottak száma és a külhoni és magyar pártok is támogatják ennek folytatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!