2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Orbán Viktor: Nem volt más választás

Tragédia lesz, ha nem lépünk - ezt mondták a járványügyi szakemberek. A kormány ezt meghallgatta, és ennek fényében döntött - mondta Orbán Viktor. A kormányfő is fenntartással viseltetik azzal a véleménnyel kapcsolatban, hogy most zárni kell, hogy nyitni lehessen. Húsvéttól lehet nyitás.

  • Orbán Viktor: Nem volt más választás

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy nem volt más választás, mint szigorítani.

Most a harmadik hullámban vagyunk, és ez erősebb lesz, mint a második hullám

- mondta a kormányfő.

A bölcsődéket egyelőre nem zárják be

- tette hozzá. A szolgáltatásoknál ami az élethez kell annak mennie kell - mondta Orbán Viktor.

Az étterem, kaszinó, szálloda, műszaki cikkeket árusító boltoknak be kell zárnia

- tette hozzá a kormányfő. A virágboltok esetében március 8-án még nyitva lehetnek nőnapon.

A bértámogatást, amit korábban csak a turizmushoz kapcsoltunk, azt minden ágazatra kiterjesztjük. A katásoknak nem kell fizetniük erre az időszakra, az egész márciusi hónapra megkapják a bértámogatást és az adókedvezményeket

- mondta Orbán Viktor. Most azzal van a baj, hogy mutáns vírusok érkeznek Magyarországra különleges üdülőhelyekről hazatérő emberekkel - tette hozzá.

Ezeket a luxusvakációkat halasszák el, mert hazahozhatnak olyan vírusokat, amik másokat bajba sodorhatnak.

Orbán Viktor elmondta, hogy az oltások körül van némi technikai zavar, de a teljes terv jól halad.

Már több mint 2,8 millióan regisztráltak oltásra, és április elejére már 2,5 millió beoltott ember lesz, és július elejére 8 millió beoltott lehet.

Drámai kihívások lehetnek a kórházakban - mondta Orbán Viktor.

6389 új fertőzőtt van, 143 ember meghalt, és 6877 ember van jelenleg kórházban, és ez a szám felmehet 20 ezerre is

- ismertette a kormányfő.

Minden erőforrást mozgósít a kormány, lesz elég ágy, lélegeztetőgép és ember is. A magánegészségügyben dolgozókat is mozgósíthatják.

Orbán Viktor elmondta, hogy

a kínai vakcinának egyelőre semmilyen mellékhatása nem volt az ő esetében.

Sokfajta lehetőség van az oltások esetében - tette hozzá. A kínaiak a szállításaikkal hibátlanul teljesítenek. Az uniós szállítások tragikusak - mondta a kormányfő.

Az oroszok lényegében tartják az ütemet.

Orbán Viktor elmondta, hogy eddig személyes ismerettség alapú volt az oltás, így át kell állni az adatalapú oltásra. Az utóbbi esetében előfordul olyan, hogy olyanokat hívnak be, akiket már beoltottak. Nagyon sok ember nem ott lakik, ahol be van jegyezve.

Az egész folyamatot most leállították, és egy külön operatív csoport áll fenn, hogy javítsák ezeket a problémákat.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az oltási terv kapcsán megtett változások a tudomány véleménye alapján születtek. A kormányfő kérdésre azt mondta,

irigyli a baloldal problémáját, a vírus helyett a kormány ellen küzd.

Az ellenzék mindig azt mondja, amit Brüsszelben mondanak nekik, így tettek az orosz vakcina esetében is.

Az európai politikához két módon lehet viszonyulni: nemzeti szempontból, míg a másik oldal Brüsszelt képviseli Magyarországon.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy jogász szemmel is megnézte, hogy milyen szerződéseket kötött az Európai Bizottság a gyógyszergyártókkal. Ezek a szerződések nem kikényszeríthetők - tette hozzá. Korábban úgy döntöttünk, hogy Brüsszel tárgyaljon a vakcinákról. Ez volt a terv. Orbán Viktor elmondta, hogy megkötötték a szerződéseket, de nem jön a vakcina.

Elmondta, hogy egyetlen nem magyar európai parlament képviselő véleménye és lelkiállapota sem érdekli. Továbbra sem beszéltem Manfred Weber, de sok sikert kívámnok neki - tette hozzá.

Hajrá, Weber!

Orbán Viktor azt mondta, hogy az útjaik elváltak az Európai Néppárttal. Beszélt a CDU új elnökével, nagyon sikeres tartományi miniszterelnök, úgy tűnik ide már túl későn érkezett - tette hozzá. Több partnerrel beszélt Orbán Viktor, és dolgoznak azon, hogyan lehetne megújítani az európai politikát. Orbán közölte, hogy a kor legnagyobb kérdéseiben gyenge a hangjuk, és nem rendelkeznek elég befolyással az európai politikában.

Most van egy helyzet, a kezünk is sokkal szabadabb, az egyeztetéseket fel kell gyorsítani.

A hazájukat és családjukat védő embereknek legyen egy politikai otthona Európában, és ennek a megteremtéséért kell dolgozni.

Orbán Viktor elmondta, hogy a szakemberek sem látnak előre pontosan a vírus lefolyását illetően. Nagyon sokféle vélemény van. A mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe,

hiszek benne, hogy két hét múlva megkezdhetjük a nyitást

- zárta a kormányfő.

Orbán Viktor aláírta a szigorító rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a következő két hétre vonatkozó szigorító kormányrendeleteket. A miniszterelnök közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogyha húsvétkor nyitni szeretne az ország, akkor most zárni kell.

Origo - HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!