2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Orbán Viktor: Nem fogadhatjuk el az indokolatlan áremeléseket, ezek ellen fel kell lépni

A nagy élelmiszerláncok, a multik árspekulánsként viselkednek: olyan körülmények között is emelik az árakat, amikor annak semmifajta alapja nincs - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

  • Orbán Viktor: Nem fogadhatjuk el az indokolatlan áremeléseket, ezek ellen fel kell lépni

Tusnádfürdőn közös gondolkodásra hívta a politikumot a miniszterelnök, szerinte beszédes, hogy erre ki hogyan reagált – mondta el Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában. Elsőként a tusványosi beszédéről kérdezték, erre válaszul a miniszterelnök kifejtette: Tusványos egy szabadegyetem, ami érdekessé teszi a beszédei műfaját is. 

– Tusnádfürdő egy ikonikus helye a nemzeti oldalnak – fogalmazott Orbán Viktor.  

– A magyar baloldalon provinciálissá váltak – szögezte le a kormányfő, aki szerint nem csak a nemzetközi, hanem a magyarországi reakciók is beszédesek. Mint jelezte, van intellektuális spiritusz a politikában. A román reakciókra válaszul közölte, hogy találkozott az új román miniszterelnökkel, akivel szerinte komoly dolgokat lehet véghez vinni. 

– A szlovák nehezebb esett, mert ott most választás lesz – jegyezte meg. Felhívta a figyelmet, hogy ha a szlovák-magyar kapcsolatok középpontjába beengedik az elszakított területek kérdését, akkor hibát követnek el. Leszögezte, hogy nagy lehetőséget lát a szlovák-magyar kapcsolatokban is. 

A jövőre kell összpontosítani

– jelezte a miniszterelnök a szlovák-magyar viszony kapcsán.

Kiemelte, hogy a csehek inkább egymással vitatkoznak és inkább a föderalizmus álláspontját képviselik.

– Két különböző meteorral találkoztunk három év alatt

– erősítette meg egy kérdésre válaszolva a miniszterelnök. Mint mondta, a covid gazdasági hatása elől a munkahelyeket kellett megemteni. 

A háború más, egyelőre a munkahelyeket nem veszélyezteti. Magyarországon teljes foglalkoztatás volt már a háború előtt és jelenleg is az van.

– A háború inkább az infláció oldalán szorongatja, és fojtogatja a magyarokat – fogalmazott Orbán Viktor. A legfontosabb a miniszterlenök szerint, hogy ebben a helyzetben a rezsicsökkentéssel védeni tudják a magyar családokat.

Egész Európában mi fizetjük a legkisebb rezsit, ez egy óriási eredmény Orbán Viktor szerint.

A kormányfő szerint az inflációt kell letörni különböző eszközökkel, úgy látja, hogy elkezdődött ez a folyamat.

– Miközben az egész ország az infláció ellen harcol, addig a multik, a nagy élelmiszerláncok árspekulánsként viselkednek, akkor is emelnek az árakon, amikor ennek nincs alapja – jelentette ki Orbán Viktor. 

A miniszterelnök világossá tette: Nem engedik a kertellezést, és a mesterséges áremelkedést,

nem fogadhatjuk el az indokolatlan áremeléseket, ezek ellen fel kell lépni. 

Jelezte, hogy a hivatalok munkában vannak, a versenyhivatal már szabott is ki büntetéseket, ezen az úton kell tovább menni. 

Mindig van értelme a békéről beszélni

A miniszterelnök elmondta, hogy mindig van értelme a békéről beszélni, mert háború van, ami eddig több százezer áldozatot követelt. – Ha a béke hangja nem elég erős, akkor az a közfelfogás uralkodik majd a politikusok között, hogy csak a háború lehet a megoldás – jegyezte meg.

Orbán Viktor elmondta, hogy kitartásra van szükség, hogy hazánk a béke hangja maradjon. Megjegyezte, hogy Ukrajnának gyakorlatilag megszűnt a szuverenitása, mivel csak a nyugati pénzek tartják életben fenn. – A kérdés, hogy az Egyesült Államok elnöke miként dönt: egy proxyháborúval akar neki menni a 2024-es elnökválasztásnak vagy tűzszünettel és békével – fogalmazott. A kormányfő az EU-ról szólva elmondta, hogy a gazdasága bajban van, miközben a bizottság újra pénzt akar a tagállamoktól, miközben az unió nem tudja teljesíteni a tagállamai felé fennálló kötelezettségeit.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!