2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

„Orbán Viktor nem az a politikus, akinek ilyen ultimátumokat lehet küldözgetni”

Fontos és megalapozott, ezért folytatja a kormány a Brüsszel migrációs-terveivel kapcsolatos plakátkampányát az Európai Néppárt csúcsjelöltjének ultimátuma ellenére is, ezt Dömötör Csaba parlamenti államtitkár közölte szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea kérdésére.

  • „Orbán Viktor nem az a politikus, akinek ilyen ultimátumokat lehet küldözgetni”

Manfred Weber kérésére nem került napirendre a Fidesz kizárásának ügye a mai brüsszeli Európai Néppárti tanácskozáson. A kizárással kapcsolatban Weber a Bild című német lapnak adott interjújában szólalt meg. A magyar kormánypárt bennmaradását három feltételhez kötötte: az első, a kormány Brüsszel elleni kampányának leállítása, a második, bocsánatkérés az EPP tagpártjaitól. A harmadik pedig a CEU, vagyis a Soros-egyetem Budapesten maradásának biztosítása.

„Megalapozott és jó okunk van arra, hogy ezt a tájékoztató-tevékenységet folytassuk, az ok pedig az, hogy sok olyan javaslat van napirenden, amelyek ösztönöznék és támogatnák a bevándorlást Európába” – jelentette ki Dömötör Csaba a Hír TV-ben azzal kapcsolatban, hogy az ultimátumok ellenére folytatják-e a március 15-ig tartó plakátkampányt.

Rámutatott: vita van a magyar kormány és a brüsszeli intézmények között, amely megjelenik az Európai Parlamentben, a bizottságban folytatott párbeszédben, és az európai néppárti kapcsolatokban is.

„A Fidesz nem az a párt, Orbán Viktor pedig nem az a politikus, akinek ilyen típusú ultimátumokat lehet küldözgetni” – szögezte le stúdiónkban.

A teljes beszélgetés:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!